Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Volf se Štěpánkem vypadli na MS už v kvalifikaci

Tacen (Slovinsko) - Zklamáním skončilo pro české deblkanoisty Jaroslava Volfa a Ondřeje Štěpánka mistrovství světa ve vodním slalomu ve slovinském Tacenu. Stříbrní medailisté z letošního evropského šampionátu a jedni z favoritů na cenný kov vypadli v kvalifikaci, neboť v první jízdě minuli branku a v druhém pokusu obsadili nepostupové 28. místo. Naopak sebevědomí si druhým místem posílila dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová, do semifinále postoupili i dva kanoisté - dvanáctý Stanislav Ježek a čtrnáctý Jan Mašek. Velkou smůlu měl Michal Jáně, který obsadil 31. místo, první nepostupové, ve stejném čase jak třicátý kanoista. V neprospěch českého závodníka rozhodla první kvalifikační jízda.

Volf se Štěpánkem v první jízdě jeli příliš opatrně a vymstilo se jim to, protože neprojeli branku. V druhém pokusu pak byli na trati o více než devět sekund pomalejší než v prvním kvalifikačním závodu, protože chtěli jednu z kombinací přesazených povodných branek jet napřímo, ale nezvládli to a museli se vracet. Na postup jim chybělo propastných 5,9 sekundy. "Aspoň máme po sezoně," utrousil Volf.

Do semifinále se nedostali ani Lukáš Přinda a Jan Havlíček, kteří na 23. místě měli na postupovou dvacítku manko více než dvou a půl sekundy. V semifinále tak v disciplíně, která bývala chloubou českého vodního slalomu, pojedou jedině třináctí Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň.

České kajakářky jsou na tom po kvalifikaci lépe

Dvaačtyřicetiletá Hilgertová předvedla v druhé jízdě druhý nejrychlejší čas a nestačila pouze na Španělku Maialen Chourrautovou, jíž se druhý pokus nebývale vydařil. I první jízda by Hilgertové bohatě stačila na postup ze sedmého místa. "Nerada vyhrávám kvalifikaci, takže druhé místo je super," prohlásila Hilgertová. "Teď se budeme soustředit na hlídky, dlouho se nám v nich nedařilo," uvedla. Dařilo se také Marii Řihoškové, která obsadila čtvrté místo. Postoupila i čtyřiadvacátá Irena Pavelková.

Do semifinále prošly i obě české kanoistky - devátá Kateřina Hošková a osmnáctá Anna Kašparová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články