Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Už jen kousek. V cestě za olympijským snem pomáhá pozemním hokejistkám dobrovolná sbírka

V létě české pozemní hokejistky vybojovaly stříbro na domácím evropském šampionátu skupiny B. Probily se tak na olympijskou kvalifikaci. A s přípravou na zápasy s elitou jim může pomoci každý. Třeba účastí v dobrovolné sbírce.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Pozemní hokejistky vybírají na kvalifikaci

Svěřenkyním trenérů Garetha Grundieho a Tomáše Procházky se letos daří nad plán. Vždyť původně se Češky upínaly až k olympiádě v roce 2028.

"Tenhle nadplán, že jsme se dostali už na kvalifikaci na Paříž, znamená, že letošní rozpočet na to nebyl uzpůsobený, a proto je potřeba do konce roku tuhle potřebu sanovat," vysvětlil operations manager Českého svazu pozemního hokeje Jan Lehejček.

Pomoci s adekvátní přípravou na olympijskou kvalifikaci by tak měly mimo jiné prostředky z crowdfoundingové kampaně Už jen kousek.

"Na samotný turnaj prostředky máme, ale potřebujeme se kvalitně připravit, a tím, že potřebujeme trénovat venku, což je v Čechách v zimě problematické, tak potřebujeme za teplem," upřesnil asistent trenéra české reprezentace Tomáš Procházka.

Přispěvatelé se mohou těšit i na drobné či větší odměny. Mimo jiné třeba na kafe s kapitánkou Kateřinou Lacinou.

"Nějaké příklady a nápady jsme daly do placu a potom zástupci federace rozhodli, co je vhodné a co není," uvedla Laciná.

O olympiádu budou Češky hrát v lednu ve Španělsku nebo Indii. Z osmi celků postoupí na olympijské hry tři nejlepší.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články