Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Sprint na ME v Soave ovládla švédská štafeta. Češi doběhli devátí

Sprintové štafety na evropském šampionátu v orientačním běhu s přehledem ovládlo švédské kvarteto. Čeští reprezentanti ve složení Jana Peterová, Vojtěch Král, Tomáš Křivda a Tereza Janošíková se nakonec v terénu italského Soave vyšplhali na devátou příčku s více než tříminutovou ztrátou. Mistrovství Evropy zakončí běžci nedělním sprintem knock-out. Přímý přenos můžete sledovat živě od 13:55 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
ME Itálie

Jana Peterová při své premiérové štafetě v českém A týmu ztratila ve svém úvodním úseku přes dvě minuty a předávala Vojtěchu Královi ze třinácté pozice. "Myslím si, že to trošku rozhodlo o obrazu, jak se náš tým dneska bude pohybovat výsledkově. Janči to fyzicky nesedlo, chyběla jí agresivita a měla dvě delší kontroly," okomentoval reprezentační trenér Jan Šedivý.

Ztrátu sice bronzový medailista z krátké trati na Světových hrách 2017 ve Vratislavi Vojtěch Křivda dokázal odčinit a českou pozici vylepšit o čtyři příčky, Tomáš Křivda však následně chyboval.

"Když vybíhal z arény, spletl si bránu, kterou vybíhal, a pak i ulici, kterou se vrací. Nechal tam odhadem patnáct vteřin. Tereza pak měla těžký úděl na finiš. Deváté místo je zklamání, vždycky bojujeme aspoň o to šesté. Na rovinu, teď na něj ale fyzicky nemáme," vysvětlil Šedivý.

Tereza Janošíková dorazila do cíle se ztrátou 2 minuty 13 sekund na vítěznou švédskou štafetu Tove Alexanderssonové, Jonatana Gustafssona, Martina Regborna a Sari Hagstromové. Jako druhá se v italském Soave nejlépe zorientovala reprezentace Švýcarska, třetí skončili Finové. Šampionát uzavře nedělní závod knock-outu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články