Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Plavání 2024

Orientační běžci se blýskli ve štafetě. Doběhli stříbrní

Čeští orientační běžci slaví velký týmový úspěch. Kvarteto Denisa Kosová, Jakub Glonek, Tomáš Křivda a Tereza Janošíková doběhlo ve štafetě na druhém místě. V České Lípě zvítězila se značnou převahou švýcarská první štafeta, za níž běžel mimo jiné osminásobný mistr světa Matthias Kyburz. 

Za českou první štafetu závod rozbíhala Denisa Kosová, která ve středu překvapila všechny pátým místem ve sprintu. V týmovém závodě už to tak ideální nebylo a česká závodnice, která stále nemá za sebou problémy s kotníkem, výrazně ztrácela.

Na Jakubu Glonkovi s Tomášem Křivdou bylo, aby české barvy vynesli zpátky vzhůru. A dařilo se. Glonek, který ve sprintu vedl po prvním mezičase, předbíhal jednoho běžce za druhým. Na jeho výkon navázal ve sprintu pátý Křivda, který předával dokonce již na osmé pozici.

"Běželo se mi velmi dobře," hodnotil v rozhovoru pro ČT. Na posledním úseku v tu chvíli již byla Tereza Janošíková. Česká opora nezklamala. Prohnala se kolem soupeřek a po závěrečné kontrole ještě předběhla švédskou štafetu číslo 1 v souboji o celkové druhé místo. "Je krásné porazit Švédsko. Na finiš jsem byla připravená, ale nakonec k němu ani nedošlo," řekla v cíli. "Životní výsledek," doplnil svou krajanku také Glonek.

Švédům scházela Tove Alexanderssonová, která se šetří na další závody. Šance Seveřanů ale "pohřbil" především Gustav Bergman, který kupil chybu za chybou a vůbec nenavázal na svůj úvodní výkon ze sprintu, v němž jej porazil pouze zlatý Ralph Street. Elena Roosová za Švýcarsko dokonce měla takový náskok, že si užila i společnou oslavu se svými krajany.

Světový pohár v orientačním běhu v České Lípě - sprintové štafety:

1. Švýcarsko (Aebersoldová, Hadom, Kyburz, Roosová) 1:06:32, 2. Česko (Kosová, Glonek, Křivda, Janošíková) -1:15, 3. Švédsko (Hagströmová, Gustafsson, Bergman, Bjessmová) -1:22.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články