Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Challenge Tour 2024

Dvě velká pódia. Start domácího SP zastihl orientační běžce ve formě

Vydařený začátek do domácího Světového poháru za sebou mají čeští orientační běžci. V České Lípě skončili v úvodním sprintu na pátém místě Denisa Kosová i Tomáš Křivda. Přímý přenos sprinterských štafet sledujte ve čtvrtek od 16:55 na ČT sport Plus.

Na těžkou trať v České Lípě, kde si závodníci a závodnice museli poradit se spletitým amfiteátrem i zmoklým povrchem centra města, nejprve vyrazili muži. Jakub Glonek dokonce zaběhl nejrychlejší čas na prvním mezičase, poté však chyboval a nakonec pořadím spadl. 

Lépe se dařilo současné české jedničce Tomáši Křivdovi, který skončil čtvrtý na nedávném mistrovství světa. Na svůj životní výsledek z klasické trati navázal pátou příčkou z domácího sprintu. Nestačil pouze na kvarteto Ralph Street, Gustav Bergman, Yannick Michiels a legendární Matthias Kyburz.

Velkým překvapením skončil ženský závod, kde na pátém místě doběhla Denisa Kosová. Dlouholetá česká reprezentantka, která v posledním období laborovala s poraněným kotníkem, v České Lípě zaskočila všechny a mohla slavit místo na velkém pódiu. Její výsledek podpořila devátou příčkou Tereza Janošíková. S velkou převahou zvítězila největší hvězda orientačního běhu Švédka Tove Alexanderssonová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články