Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Nejlepšími českými kanoisty na divoké vodě jsou Prskavec a Kudějová

Praha – Nejlepším českým kanoistou na divoké vodě za rok 2015 je kajakář Jiří Prskavec. V sezoně mimořádných úspěchů českých vodáků v hlasování porazil svou kolegyni z tréninkové skupiny kajakářku Kateřinu Kudějovou.

Ilustrační foto

Oba závodníky dovedl na světovém šampionátu v Londýně k titulu mistra světa v závodě jednotlivců i soutěži hlídek Jiří Prskavec starší.

"Výsledky jsem letos vůbec nečekala. Byla to skvělá sezona," zhodnotila usměvavá Kudějová.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec obhájil titul v anketě Kanoista roku

Prskavec v naprosto mimořádně sezoně vyhrál i individuální titul mistra světa do třiadvaceti let a ovládl také evropský šampionát třiadvacetiletých. Zlatou jízdu sezonou 2015 korunoval druhým vítězstvím v anketě o krále divoké vody. "To, co jsem letos zvládnul, mi dodalo sílu do dalších let. Budu se chtít zlepšovat, ale vím, že to o moc víc nepůjde," prohlásil Prskavec.

Satková jasně vyhrála v anketě dílčí sjezdařské kategorie mezi seniory i juniory. Platí za největší talent české divoké vody, neboť sbírá medaile ve všech disciplínách. Z MS ve sjezdu si přivezla hned pět zlatých. Nejlepším juniorem mezi slalomáři je kanoista Václav Chaloupka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články