Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Prskavcovy bouřlivé oslavy. Tenhle titul je pro mě odměna, prohlásil

Praha - Vodní slalomáři od soboty bouřlivě slaví úspěšné mistrovství světa v Londýně. A s veselením prý ještě nejsou u konce. "Doufám, že oslavy budou pokračovat," pousmál se kajakářský mistr světa Jiří Prskavec. "Titulů už pár mám, ten největší mi ale vždycky chyběl. Je to pro mě odměna za to, co jsem slalomu dal," prohlásil.

Sport
zdroj: ČT4

Šampionka mezi kajakářkami do 23 let Kateřina Kudějová tvrdila, že jí konečně dochází, co na olympijské trati v Londýně dokázala. "Vždycky jsem si říkala, když jsem udělala medaili, že to byla náhoda. Tohle je zlato z mistrovství světa, to už náhoda být nemůže," uvedla.

Prskavce nyní čeká sobotní exhibice v Liptovském Mikuláši, kde posádky jedou na vlastnoručně vyrobených plavidlech. "Je to práškovací letadlo, takový hydroplán, dávali jsme to do kupy měsíc a půl," vysvětlil. "Vypadá dobře, musím jen udržet formu z MS, abychom to trochu sjeli," řekl Prskavec.

Kajakářka Kateřina Kudějová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Oběma zhruba za měsíc začne příprava na zatím nejdůležitější rok jejich kariéry. Budou bojovat o účast na OH v Riu. Kudějová by mohla začít také zvažovat doplňkovou disciplínu C1 ženy, která velmi pravděpodobně nahradí na OH v Tokiu 2020 mužské deblkanoe. Podobně to udělala mistryně světa v nové kategorii Jessica Foxová z Austrálie.

"Už jsem singla zkoušela, hrozně mě to bavilo, ale jen na rovné vodě. Jednou jsem vjela na moře, byly tam hrozné vlny a dělaly se válce, to jsem se strašně bála," přiznala Kudějová. "Přemýšlela jsem, že bych na singla chodila trénovat, ale nevím, jestli by z toho nějaké výkony mohly být," pokrčila rameny.

Je nám líto, video expirovalo.
Kajakáři Prskavec s Kudějovou slavili tituly
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články