Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Krátkou trať na MS v orientačním běhu ovládl Švýcar Kyburz

Mistrovství světa v orientačním běhu se přesunulo do Smržovky na Jablonecku, kde se konal závod na krátké trati. V závodě mužů byl z Čechů nejlepší Pavel Kubát na čtrnáctém místě, když na čelo ztratil necelých pět minut. Orientačně i fyzicky náročnou trať nejlépe zvládl Švýcar Matthias Kyburz. Na krátké trati získal po roce 2016 zlatou medaili už podruhé. Běžci na necelých pěti a půl kilometrech překonali převýšení 320 metrů.

Závod na krátké trati ovládla počtvrté v kariéře švédská reprezentantka Tove Alexanderssonová, jež na šampionátu v České republice získala už třetí titul.

Na kamenitých a zarostlých svazích Bukové hory u Smržovky vybojovaly umístění v první desítce Češky Denisa Kosová (8.) a Adéla Indráková (9.). Jana Knapová, která bojovala o bronzovou medaili, byla po oražení chybné kontroly diskvalifikována.

MS bude pokračovat ve čtvrtek a v pátek závody ve skalnatých terénech v Heřmánkách na Kokořínsku. Ve čtvrtek poběží muži a ženy tříčlenné štafety, v pátek se závodníci utkají na takzvané klasické trati, kde se časy vítězů šplhají až nad 90 minut. Přímé přenosy odvysílá web ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články