Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Kordistům se v Paříži nedařilo, do hlavní soutěže postoupil jen Jurka

Na Světovém poháru kordistů v Paříži se Čechům nedařilo. Do hlavní soutěže postoupil jako jediný ze sedmi reprezentantů Jakub Jurka, který nakonec obsadil 48. místo. Mezi fleretisty nastoupí v neděli Alexander Choupenitch. 

Na SP fleretistů se představí bronzový medailista z Tokia Alexander Choupenitch, který coby sedmička žebříčku FIE nemusel absolvovat dnešní kvalifikaci a čeká ho rovnou hlavní soutěž. Bude v ní z Čechů sám, ostatní tři už vypadli. Bronzový medailista z předloňského juniorského mistrovství Evropy Marek Totušek skončil v prvním předkole. Choupenitch bude navazovat na šesté místo z únorového SP v Káhiře.

Ve francouzské metropoli prošlo vedle Jurky z kvalifikačních skupin i zbylých šest českých kordistů alespoň do vyřazovacích předkol. V nich se ale maximálně na jednu výhru k postupu přiblížil už jen Jiří Beran. Olympionik z Ria de Janeiro obsadil 77. místo, ostatní už se v konkurenci 282 šermířů nevešli do první stovky výsledkové listiny.

Jurka v základní skupině vyhrál pět ze šesti soubojů, další dvě vítězství přidal 36. kordista žebříčku FIE v předkolech. V hlavním pavouku byl ale nad síly současné české jedničky soupeř ze čtvrté stovky světového pořadí Cohen, Jurka mu podlehl 11:15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články