Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kajakáři vkročí do sezony na kanále v Londýně bez Hradilka

Londýn - Bez zraněného kajakáře Vavřince Hradilka, který se rozhodl přerušit sezonu, začíná o víkednu světový pohár ve vodním slalomu. Úvodní díl v Londýně se přitom jede na trati v areálu Lee Valley, kde Hradilek před dvěma lety vybojoval stříbrnou olympijskou medaili. Nahradit by ho ale na stupních vítězů tentokrát mohli mistr Evropy Jiří Prskavec či stříbrný medailista z nedávného šampionátu ve Vídni Vít Přindiš, byť oba jsou v prognózách spíš opatrní. Během dneška jsou na programu kvalifikační boje. Přímé přenosy z finále kajakářů a kanoistů sledujte na ČT sport a našem webu zítra od 13:25. V neděli budou k vidění souboje o medaile ve zbývajících kategoriích od 13:55.

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Na jednu stranu jsem asi trochu favorit, ale špička je vyrovnaná, přibudou soupeři mimo Evropu a jízda bude muset být hodně dobrá, abych se dostal na stupně vítězů. Rozhodně bych to nebral tak, že bude medaile a že jsem jasný favorit," uvedl Prskavec. "Určitě ta trať bude těžší než na Evropě," vytušil po třech trénincích v Londýně.

Oproti Vídni se budou muset vodní slalomáři srovnat znovu se skutečností, že po kvalifikaci se na semifinále a finále změní rozestavení branek. Ve Vídni byla při všech jízdách stejná trať. "Já nemám problém, abych se to naučil. Ale je jasné, že tam asi budou kombinace, které jsem nikdy nejel," podotkl jednadvacetiletý Prskavec, dvojnásobný mistr Evropy a vicemistr světa z loňského šampionátu v Praze.

Tým se oproti šampionátu ve Vídni trochu změnil. Díky výsledkům z minulé sezony a kvótě pro Českou republiku přibyli do týmu kajakáři Ondřej Tunka, Jan Vondra a Barbora Valíková, trojici deblkanoistů doplnil pár Michael Matějka, Jan Větrovský. Naopak české kanoistky budou ve startovní listině jen dvě. V týmu nechybí šestačtyřicetiletá kajakářka Štěpánka Hilgertová, čtvrtá žena z londýnského olympijského závodu.

Hradilek se rozhodl, že sezonu přeruší, aby si vyléčil bolavý krk a ruku. "Zdraví je přednější, nechci vstávat ráno jako starej dědek," řekl na šampionátu ve Vídni, kde se dostal do elitní desítky i s handicapem. "Věřím, že se dám dohromady aspoň na mistrovství světa," prohlásil s odkazem na zářijový šampionát v USA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články