Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Hradilek ovládl španělský závod SP

Seu d'Urgell – Kajakář Vavřinec Hradilek vyhrál v Seu d'Urquell po dvou letech závod světového poháru a prožil největší úspěch od stříbra na loňských olympijských hrách v Londýně. Trať ve Španělsku dnes projel čistě a z prvenství se radoval s náskokem sekundy a tří desetin. 

Vavřinec Hradilek
zdroj: ISIFA

Šestadvacetiletý vodní slalomář tak protrhl letošní smůlu, protože na předchozích dvou podnicích SP v Cardiffu ani v Augsburgu se nedostal do finále a na mistrovství Evropy v Krakově na začátku června neprojel branku. Při tehdejším triumfu Jiřího Prskavce skončil až patnáctý.

"Jsem moc rád, protože první jízdy v této sezoně jsem zajížděl vždycky dobře, ale ty důležité mi zatím nevycházely. Dneska jsem zvládl semifinále i finále," řekl Hradilek. Od jara ho trápí problémy s ramenem, pak měl zablokovaný krk. Před závodem ve Španělsku si dal pauzu na vodě, o to více se těšil. "Celý týden jsem nepádloval, jenom s fyzioterapeutem cvičil nebo jezdil na kole. Cítil jsem se docela dobře, ale voda byla těžká a tolik jsem si zase nevěřil. Ale je tady nádherné prostředí a konečně teplo, to mě nakoplo," popsal olympijský medailista. 

Je nám líto, video expirovalo.
Hradilek se radoval ve Španělsku


Na olympijském kanálu z roku 1992 v Seu před čtyřmi lety pomohl Hradilek české hlídce ke zlatu a dnes stál opět na nejvyšším stupni. Bez penalizace zvládl finálovou jízdu jako jeden ze tří kajakářů a na druhého Luciena Delfoura z Austrálie měl náskok 1,31 vteřiny. Luboš Hilgert, vítěz páteční kvalifikace Vít Přindiš i evropský šampion Prskavec vypadli v semifinále. Dosud poslední triumf v SP Hradilek prožil v srpnu 2011 při pohárovém finále v Praze Troji.

Těsně čtvrtý dnes ve Španělsku skončil kanoista Michal Jáně, druhé stupně vítězů v sezoně mu unikly o jedinou setinu vteřiny. Finále projel čistě bez dotyku branky, stejně jako šest soupeřů. Nejrychlejší z nich byl Slovinec Anže Berčič. Zkušený Stanislav Ježek, vítěz úvodního podniku pětidílného seriálu SP v Cardiffu, kde byl Jáně v červnu třetí, vypadl v semifinále. Postup do desetičlenného finále mu utekl o jedinou desetinu, o kterou byl dopoledne rychlejší právě reprezentační kolega Jáně. Vítězslav Gebas nepostoupil z 15. příčky.

V neolympijské disciplíně kanoistek byla bronzová Kateřina Hošková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články