Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Čeští slalomáři si vedli skvěle v kvalifikaci

Seu d'Urgell (Španělsko) – Jak kanoista Stanislav Ježek, tak kajakář Vít Přindiš vyhráli kvalifikaci na třetí závod Světového poháru ve vodním slalomu ve španělském Seu d'Urgell. V kategorii K1 si skvěle vedli i další čeští reprezentanti. Stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek byl druhý se ztrátou 1,04 sekundy a Luboš Hilgert obsadil čtvrté místo. Přímý přenos hlavního závodu sledujte v sobotu od 12:15 na našem webu.

Stanislav Ježek
zdroj: ISIFA

Jako poslední čtyřicátý postoupil i čerstvý mistr Evropy Jiří Prskavec díky první jízdě, v níž zaznamenal čtyři trestné sekundy za dotyky na brankách. Ve druhé neprojel dvacetiletý talentovaný závodník dvě branky.

Mezi kanoisty vyhrál vítěz úvodního pohárového závodu v Cardiffu a druhý muž průběžného pořadí Ježek o 1,45 sekundy před Španělem Anderem Elosegim. Třetí byl na olympijském kanálu z roku 1992 Michal Jáně, který ve Walesu překvapil třetím místem, ale v minulém závodu v Augsburgu kvalifikaci nezvládl. Do postupové třicítky se dnes vešel i desátý Vítězslav Gebas.

V kvalifikaci kanoistek skončil na druhém místě Kateřina Hošková, která nestačila jen na Francouzku Caroline Loirovou. Odpoledne jsou na programu ještě kvalifikace kajakářek a deblkanoistů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články