Češi zazářili na deaflympiádě třemi zlatými medailemi. Tenista Šmédek ve dvouhodinovém rozestupu

Hned tři zlaté medaile během šesti hodin vybojovali čeští sportovci na deaflympiádě v Brazílii. O dvě tenisové se postaral Jaroslav Šmédek, jednu ukořistil v singlu a druhou ve smíšené dvojici s Kateřinou Blaščíkovou. Lenka Matoušková svým výkonem v disku obhájila cenný kov z minulého šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Deaflympionici připsali během šesti hodin tři zlaté medaile

Tenista Jaroslav Šmédek v Brazílii jasně kraloval singlovému tenisu. A i přes mírné zaváhání ve finále proti Maďarovi Gaboru Mathem zvítězil 6:3, 7:6. "Byl tam jeden moment, kdy jsem prohrával 3:5. On tam dal dvojchybu, a to jsem si řekl, že to zkusím," popisoval svůj vítězný obrat dvacetiletý tenista.

O dvě hodiny později nejcennější kov získal i ve smíšené čtyřhře s Kateřinou Blaščíkovou. Své tchajwanské soupeře porazili 6:4 a 6:2. "Nikdy bych nevěřil, že bych měl z deaflympiády dvě zlaté medaile. Jsem neskutečně moc rád," řekl.

Třetí české zlato v brazilském Caxias do Sul vyházela diskařka Lenka Matoušková. Svým hodem 45,94 m v páté sérii tak obhájila triumf z minulého šampionátu. "Oproti minulé deaflympiádě víra ve zlato byla slabší. Před odletem jsem měla čtrnáctidenní antibiotika  a horečku. Naštěstí jsme tady stihli něco přitrénovat a dopadlo to dobře," radovala se devětadvacetiletá atletka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články