Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rodinná záležitost. Plážoví volejbalisté Žídkovi vyrazili na deaflympiádu poprvé ve třech

Na letní deaflympiádě, která se letos koná v Brazílii, má Česko zastoupení v beachvolejbalu mužů i žen. Výjimečné je, že hned tři volejbalisté jsou z jedné rodiny Žídkových.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko na deaflympiádě reprezentuje celá rodina beachvolejbalistů

Oldřiška Žídková startuje na deaflympijských hrách potřetí. Podruhé jí na největší akci pro neslyšící sportovce doprovází manžel Jan a premiérově se letos do nominace dostal i syn Honza.

"Jsme asi jediná rodina, která hraje společně na mistrovství světa, Evropy i deaflympiádě," myslí si Jan starší. "Je dobré, že můžeme být takhle jako rodina pohromadě," přitakává Jan mladší.

V dětství si Honza vyzkoušel všechny sporty, nakonec ale vyrazil ve stopách rodičů. "Odmalička byl s námi, brali jsme ho s sebou na různé turnaje, a nakonec u toho zůstal," dodává matka Oldřiška.

Loni na mistrovství světa v Polsku se poprvé stalo, že v duelu o postup mezi osmičku nejlepších se Žídkovi postavili proti sobě. "Mladí jsou rychlejší, hbitější a celkově někde jinde," přiznává Jan starší.

Případy, že i mezi neslyšícími se jednomu sportu věnuje několik generací, nejsou zas tak vzácné. "Ale je to tak, že starší skončí a hraje mladší a táta ho trénuje. Takže asi jsme v tomhle výjimeční," uzavírá Oldřiška Žídková.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články