Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Orientační běžci se na deaflympiádě neztratili, berou dvě medaile

Druhé, třetí a čtvrté místo. Parádní bilance českého orientačního běhu na deaflympiádě v Brazílii. Stříbro vybojovali Anna Pangrácová a Marek Spilka v supersprintu dvojic, bronz smíšená štafeta a čtvrtá skončila ve sprintu Marie Pangrácová.

Je nám líto, video expirovalo.
Smíšená štafeta orientačních běžců vybojovala na deaflympiádě bronz

České smíšené kvarteto ve složení Jan Semerád, Marie Pangrácová, Marek Spilka a Anna Pangrácová bylo ještě před poslední předávkou na druhém místě, nakonec ale skončilo třetí za Litvou a vítěznou Ukrajinou.

"Když víte, že za ziskem medaile bylo vydáno veškeré úsilí za dva nebo tři roky, má to velkou hodnotu," uvedl Marek Spilka.

Nejkratší soutěž orientačních běžců, která se uskutečnila v areálu vinařského výstaviště, skončila triumfem Ukrajinců. Jejich suverénní tažení za kompletní sadou šesti deaflympijských medailí nepřekazila v kategorii žen ani v cíli čtvrtá Marie Pangrácová, kterou od bronzové pozice dělila minuta a 13 sekund.

Z českých mužů byl ve sprintu neslyšících klasifikován nejlépe Jan Semerád jako jedenáctý. Josef Procházka i přes problémy na jednom z kontrolních bodů doběhl čtrnáctý.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články