Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zkompletuje česká reprezentace zlatou sbírku? V Praze startuje MS do 21 let malého fotbalu

Česká reprezentace vládne malému fotbalu. Opanovala mistrovství světa a Evropy mezi seniorskými týmy a evropský šampionát mezi jednadvacítkami. Posledním chybějícím triumfem ve sbírce je vítězství na MS do 21 let, které čeká velká premiéra. Ta se koná v Praze a domácí tým patří k hlavním favoritům. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz. od 15:35.

Je nám líto, video expirovalo.
Hráči malého fotbalu do 21 let se chystají na MS

Čeští hráči už před dvěma roky na pražském Vyšehradě ovládli premiérové mistrovství Evropy do 21 let. Z původní sestavy nastoupí na mistrovství světa šest hráčů.

"Komplexně tady určitě vidím kvalitnější tým než před dvěma lety, nicméně pořád se nám nedaří najít výrazné individuality, jako byli v roce 2016 například Dan Kavka nebo Honza Rosůlek. Přivedli jsme rozdílové hráče, zatím se úplně neprojevují, ale určitě to nahrazujeme týmovým pojetím," srovnal generální manažer a vedoucí reprezentace Petr Brejla.

Ambice neskrývá kouč národního týmu Zdeněk Parůžek, jenž očekává útok na nejvyšší příčky. "Primární je pro nás se dostat do posledního turnajového dne," popsal.

Šampionát se bude konat v hale, jednak z důvodu nevyhovujícího počasí, ale i kvůli divácké návštěvnosti. V hale Jedenáctka na pražském Chodově na ně čeká zbrusu nový povrch. "Je to úplně nová umělka, takže si na ni teď budeme zvykat. Doufáme, že uděláme všechno pro to, abychom si na ni zvykli a potom dosáhli výsledků," řekl kapitán týmu Lukáš Haspra. 

Národní tým má zázemí v hotelu v docházkové vzdálenosti od haly. Do prvního turnaje výběr trenéra Parůžka vstoupí od 15:35 zápasem s Japonskem, v základní skupině se pak ještě utká s Kolumbií a se Švýcarskem. O medailích se bude rozhodovat v neděli. Všechny zápasy sledujte na ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Zdroj
malyfotbal.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články