Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Byl jsem tady lovná zvěř, přiznal Choupenitch po vítězném Sokol Cupu

Bronzový olympijský medailista Alexander Choupenitch vyhrál Sokol Cup v Brně. Ve finále soutěže ve fleretu porazil devatenáctiletého týmového kolegu Marka Totuška.

Je nám líto, video expirovalo.
Choupenitch vyhrál šermířský Sokol Cup v Brně

"Dvě první místa tady ještě Česko nikdy nemělo," radoval se Choupenitch v tiskové zprávě po svém prvním domácím startu od úspěšné olympiády.

"Je to turnaj, na který se vždycky rád vracím a který vždycky zařazuji do přípravy. Tento rok to bylo těžké, protože jsem tady lovná zvěř, takže každý se tady se mnou snaží nechat úplné maximum," pousmál se olympijský medailista.

Ve finále se utkal s tréninkovým parťákem Markem Totuškem. Devatenáctiletý fleretista na zkušenějšího kolegu nestačil, Choupenitch zvítězil 15:5 a opanoval šestý z posledních devíti ročníků Sokol Cupu.

"Mám z něj velkou radost, že se dostal do finále, ale v tom finálovém zápase člověk na tohle nesmí myslet. Snažil jsem se šermovat, jak jsem nejlépe dokázal, a šermovalo se mi dobře," řekl po vítězném finále Choupenitch.

Na turnaji, který pořádá jeho mateřský klub, šermoval po třech letech. "Sokol Cup měl pauzu kvůli koronaviru, ale teď je zase zpátky. Jsem opravdu rád, že se mi znovu povedlo zvítězit," řekl sedmadvacetiletý Choupenitch. Na turnaji startovalo zhruba 70 šermířů z celé Evropy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články