Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Choupenitch v Káhiře vypadl s Mylnikovem a skončil šestý

Fleretista Alexander Choupenitch obsadil šesté místo na Světovém poháru v Káhiře. Bronzový medailista z Her v Tokiu se probil až do čtvrtfinále, kde nejtěsnějším rozdílem 14:15 nestačil na ruského soupeře Vladislava Mylnikova.

Choupenitch jako jedenáctý fleretista světového žebříčku nemusel v Káhiře absolvovat kvalifikaci a ve vyřazovací fázi na něj nestačili Japonec Kazuki Iimura (15:6), Američan Marcello Olivares (15:14) a Korejec Im Čchol-U (15:4). Potom ale sedmadvacetiletého Čecha zastavil 43. fleretista žebříčku FIE a člen stříbrného týmu z OH v Tokiu.

"Pro mě je šesté místo skvělý úspěch, zvláště v kontextu toho, co se dělo poslední dva měsíce. Byl jsem nemocný, měl jsem koronavirus, takže jsem neměl možnost trénovat. Řešil jsem rodinné záležitosti, nějaké věci okolo mého týmu, takže to bylo složité období," uvedl Choupenitch.

Choupenitche dělil jediný zásah od medaile, kterou ve Světovém poháru dosud získal jen jednou, před osmi lety byl druhý v La Coruni. Dvakrát se probojoval na stupně vítězů ještě na prestižních Grand Prix, které jsou v šermu obdobou tenisových grandslamů – v Šanghaji 2015 byl druhý a v Benátkách 2014 třetí.

"Na kdyby se nehraje, ale kdybych postoupil do semifinále, tak bych narazil na Japonce Takahira Šikineho, se kterým jsem právě na olympiádě šermoval o bronz. Ale opakuji, šesté místo je skvělý výsledek, teď se budu dávat zdravotně dohromady a těším se na další Světový pohár, který by měl proběhnout v půlce dubna v Bělehradu," řekl Choupenitch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články