Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Doba bronzová šermíře Choupenitche. Třetí místo obsadil také na úvod nové sezony

Jak poslední sezonu ukončil, tak novou začal - bronzem. Šermíř Alex Choupenitch, třetí fleretista olympijského turnaje, ve svém prvním vystoupení od Her v Tokiu obsadil o víkendu stejnou příčku na satelitním turnaji v chorvatském Záhřebu.

Alexander Choupenitch
zdroj: ČTK/AP/ autor: Hassan Ammar

"Jsem vážně spokojený, protože jsem měl hodně dobrých soupeřů. A taky je pravda, že když už se zadaří, tak beru jen první nebo třetí místo," zhodnotil sedmadvacetiletý Choupenitch v tiskové zprávě vystoupení v konkurenci 140 šermířů z 25 zemí.

Pro Choupenitche byl turnaj nižší kategorie především přípravou před Světovým pohárem, který začne 10. prosince v Dubaji. "Potřeboval jsem si zašermovat a v tomhle směru se vše splnilo a jsem spokojený," řekl. Pět ze šesti soubojů do pěti bodů vyhrál v kvalifikační skupině a další čtyři z pěti ve vyřazovacích bojích na patnáct zásahů. "Byl to nejlepší trénink, jaký jsem mohl mít. Vím, že jsem tam měl hodně dobrých, ale i špatných momentů," konstatoval fleretista.

Do turnaje šel brněnský rodák v úplně jiné pozici než před olympiádou. Teď poznává na vlastní kůži dopady svého úspěchu. "Byl jsem najednou lovnou zvěří. Každý měl obrovskou chuť mě porazit, bylo fajn si tu pozici vyzkoušet," svěřil se Choupenitch. "Soupeři byli agresivní, pokaždé, když mě zasáhli, křičeli nadšením," popisoval atmosféru, v níž šermoval.

Na oslavy olympijského triumfu už dávno zapomněl. Je v plné přípravě na sezonu. Z Chorvatska pokračoval rovnou na soustředění do Itálie. "Už si připadám jako kamioňák, za poslední měsíc najedu šest tisíc kilometrů," podotkl Choupenitch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články