Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Nedovedu si představit, že by letos byla olympiáda, přiznal Synek

Minulý týden vyhlásil, že na letošních letních olympijských hrách by rád bojoval o cenný kov také na dvojskifu. Pokračující pandemie koronaviru a zavedená bezpečnostní opatření ale v očích Ondřeje Synka vše změnily. Mezinárodní veslařská federace v minulých dnech zrušila všechny tři závody Světového poháru i všechny olympijské kvalifikace a pětinásobný mistr světa si nyní nedokáže představit, že by se v Tokiu v létě skutečně závodilo.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK/PR autor: Ivana Roháčková

Synek sice v omezené podobě dál trénuje, ale neví s jakým cílem. "Osobně si teď vůbec nedovedu představit, že letos v téhle situaci olympiáda bude," řekl a poukázal na skutečnost, že dosud nebylo rozděleno 43 procent účastnických míst ve všech sportech.

Sedmatřicetiletý veslař by v případě, že se Hry v létě uskuteční, rád zabojoval o start na dvojskifu. Je však připraven závodit i na skifu, na kterém si již účast zajistil na loňském mistrovství světa. "Pokud nebude dokvalifikace, pojedu skif a všechno (dvojskif) padá. Asi jako nikdo si ale teď nedovedu představit, jak to bude," uvedl Synek.

Člen pražské Dukly plánoval, že bude v polovině března trénovat v Itálii a pak s Podrazilem chtěli odjet na Slapy. Nakonec ale trénuje v Praze. "Je karanténa a celý areál na Měříně je zavřený. Navíc se teď zavírají i sportoviště profesionálních sportovců," řekl Synek, který se řídí instrukcemi Národní sportovní agentury a Dukly. "Trénoval jsme v rámci zákona, jak to bylo povolené," uvedl rodák z Brandýsa nad Labem, který chodil do posilovny a jezdil na trenažéru.

Současná situace je pro Synka stejně jako další sportovce náročná hlavně psychicky. "Člověk nemá vůbec chuť a náladu, protože neví, co bude. Nikdo neví, jak to bude se sportem a dalšími věcmi. Ekonomikou a podobně," uvedl Synek. "Nálada je blbá. Sport má šířit radost a pozitivní energii, teď se každý bojí a mezi lidmi panuje strach. Pozitivní energie není," dodal Synek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články