Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Synek po tokijsku na druhou. Startovat chce i s dvojskifem a cílí na zlato

Start na olympiádě ve skifu už má jistý, pětinásobný mistr světa se ale nově pokusí kvalifikovat do Tokia i s Jakubem Podrazilem na dvojskifu a věří, že česká dvojice má šanci výrazně uspět. Cílem nové posádky, která spolu na vodě ještě netrénovala, je vybojovat zlatou medaili.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek: Přechod na dvojskif je pro mě nový impuls

Synek oslovil Podrazila s nabídkou usednout do dvojskifu poté, co dřívější partner osmadvacetiletého závodníka Lukáš Helešic v lednu náhle ukončil kariéru. "Už dříve jsem přemýšlel o tom, že bych přesedl na dvojskif, na kterém jsem s Milanem Dolečkem začínal. Teď zůstal Kuba osamocený, tak jsme se dohodli, že to zkusíme," řekl Synek.

Oba veslaři vědí, že nebude jednoduché se na olympiádu dodatečně kvalifikovat. V květnu v Lucernu by měly být ve hře poslední dvě volná místa do Tokia. Kdyby Synek s Podrazilem neuspěli, vrátil by se nejúspěšnější veslař české historie na skif.

"Jsem ale přesvědčený, že nám to půjde. Trénovali jsme spolu, jsme stejné somatotypy a jsem si jistý, že ve startovním poli nebude moc fyzicky zdatnějších posádek," řekl Synek, který má ve sbírce dvě stříbrné a jednu bronzovou olympijskou medaili ze skifu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články