Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Koronavirus komplikuje Synkovy olympijské sny o dvojskifu, kvalifikace v Lucernu se nepojede

Mezinárodní veslařská federace (FISA) zrušila kvůli pandemii koronaviru i závěrečný třetí díl Světového poháru v Lucernu. Závod měl být zároveň hlavní olympijskou kvalifikací. Komplikují se tím zároveň šance Ondřeje Synka na tokijský start na dvojskifu společně s Jakubem Podrazilem.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK/PR autor: Ivana Roháčková

Již v úterý byly ze stejného důvodu zrušeny první dva závody seriálu, které se měly konat v dubnu a v květnu v Itálii. FISA v prohlášení uvedla, že prioritou je zdraví a bezpečnost sportovců a široké veřejnosti.

Zástupci veslařské federace jsou v pravidelném kontaktu s organizačními výbory jednotlivých akcí a sledují doporučení Světové zdravotnické organizace. Vedle hlavní olympijské kvalifikace v Lucernu byla zrušena i americká kvalifikace v Riu.

Už dříve bylo rozhodnuto, že se neuskuteční ani evropská kvalifikace ve Varese a kvalifikace pro Asii a Oceánii v jihokorejském Čchungdžu.

Je nám líto, video expirovalo.
Synek: Hrozně mě to mrzí. Nikdo netuší, na čem je

Jakým způsobem se budou rozdělovat zbývající volná místa pro OH v Tokiu, bude FISA řešit v příštích dnech. Další prohlášení by asociace měla vydat v úterý 17. března.

Aktuální rozhodnutí značně komplikuje snahu Synka, který se chtěl na olympiádu dodatečně kvalifikovat společně s Podrazilem na dvojskifu. Pětinásobný mistr světa si vybojoval start na vrcholné akci letošního roku již loni na světovém šampionátu na skifu.

"Hrozně mě to mrzí, těšil jsem se na to. Teď víceméně nikdo netuší, na čem je," konstatoval Synek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články