Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Verner: Závodit v Rusku není jednoduché, ale těším se

Praha – Krasobruslař Tomáš Verner útočil na svém posledním mistrovství Evropy po krátkém programu na medaili. Sen o cenném kovu i výborné volné jízdě se mu však při rozlučce s evropskou scénou rozplynul a Verner skončil po sérii chyb až sedmý. "Nezvládl jsem emoce. Soustředil jsem se na věci, na které jsem neměl, a dělal banální chyby, ne u obtížných elementů, ale právě u těch lehkých," ohlíží se za šampionátem mistr Evropy z roku 2008.

Z neúspěchu na ME nechce Verner vyvozovat žádné závěry směrem k olympiádě. "Doufám, že to není signál o tom, jak jsem připravený do Soči, doufám, že moje forma je jiná, nebo tedy celou sezonu jiná byla. Letošek je úplně jiný oproti minulým dvěma letům, kdy jsem se trápil, o to víc mě mrzí, že to v té volné jízdě nebylo vidět," lituje Verner.

Rusko se řadí k tradičním krasobruslařským velmocem a závodníky v Soči čeká velmi specifické prostředí. "Závodit v Rusku není úplně jednoduché, místní publikum má svoje miláčky a dokáže to dát najevo. Mně se tam ale vždycky závodilo dobře. Do hry se tam ale dostává i faktor rozhodčích, a ten může celou soutěž hodně znepříjemnit. Na závod se ale hodně těším," tvrdí Verner.

Právě olympijský závod bude Vernerovou rozlučkou s aktivní kariérou. "Na první olympiádu jsem jel jen na zkušenou, do Vancouveru závodit, ale tam se mi příliš nevedlo. Do Soči jedu také závodit, ale už ani ne tak s třicítkou soupeřů, ale spíš sám pro sebe a za Česko," říká Verner.

Rozhodnutí odejít z vrcholné scény je prý definitivní. "Po loňské nevydařené sezoně jsem se rozhodoval, jestli odejdu ze scény rovnou, nebo budu ještě startovat na olympijských hrách. Tomu jsem podřídil všechno a tím to pro mě také skončí. Po olympiádě musím rychle zpátky do školy dohnat resty, pak mě čeká vystoupení s Pljuščenkem, trenérská stáž v Mexiku a exhibice v Japonsku, takže budu mít určitě dost aktivit, které mě uchrání před nostalgií," uzavírá Verner.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články