Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

V souboji favoritů se radovali curleři Švédska

Soči – Olympijský curlingový turnaj se v mužské kategorii dočkal očekávaného duelu mezi hlavními adepty na zlato, v němž Švédové porazili Kanadu. Nový olympijský rekord vytvořily britské curlerky. V utkání s týmem USA získaly v jednom endu sedm bodů, čímž o jeden bod překonaly dosavadní maximum švédských a kanadských mužů a přiblížily se absolutnímu maximu, kterým je osm bodů.

V repríze posledního finále mistrovství světa bylo k vidění velké drama. Švédsko sice takřka v průběhu celého duelu vedlo, Kanaďané však v devátém endu vyrovnali na 6:6. Seveřané si tak raději vzali oddechový čas a v posledním endu získali rozhodující bod. Švédsko vyhrálo i třetí zápas na turnaji, favorizovaná Kanada má překvapivě po třech kolech jedno jediné vítězství.

V Soči se zatím daří i mužům Číny a Norska, kteří si stejně jako Švédsko drží stoprocentní bilanci, na rozdíl od reprezentantů země tří korunek ale mají odehraná pouze dvě utkání. Ženskému turnaji zatím kralují Švýcarky, které zvítězily ve všech třech utkáních, do nichž nastoupily. Naposledy si poradily s Dánskem, které zdolaly 7:6.

Britky překonaly olympijský rekord

Britkám vedeným skipkou Eve Muirheadovou se povedl téměř dokonalý bodový zisk ve čtvrtém endu, v němž se její tým odrazil k jasnému vítězství 12:3. "U takového rekordu jsem pochopitelně být nechtěla," uvedla po zápase americká skipka Erika Brownová. Její tým má na kontě tři porážky a dělí se s Dánskem o poslední místo. Britky jsou s bilancí 1:1 na průběžné čtvrté pozici s dalšími čtyřmi celky. 

Muži:

Švédsko - Kanada 7:6, Čína - USA 9:4, Británie - Německo 7:6, Norsko - Rusko 9:8.

Průběžné pořadí: 1. Švédsko 3 zápasy/3 výhry, 2. Čína, Norsko 2/2, 4. Británie 3/2, 5. Dánsko, Švýcarsko 2/1, 7. Kanada 3/1, 8. Německo, USA 2/0, 10. Rusko 3/0.

Ženy:

Švýcarsko - Dánsko 7:6, Kanada - Švédsko 9:3, Rusko - USA 9:6, Korea - Japonsko 12:7, Británie - USA 12:3, Japonsko - Dánsko 8:3, Švýcarsko - Korea 8:6, Čína - Rusko 7:5.

Průběžné pořadí: 1. Švýcarsko 3 zápasy/3 výhry, 2. Kanada 2/0, 3. Rusko 2/1, 4. Korea, Británie, Čína, Japonsko a Švédsko 1/1, 9. Dánsko a USA 0/3. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články