Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Kanaďané překvapivě selhali proti Švýcarům, Švédky nezaváhaly

Soči - Olympijský turnaj v curlingu začal jak v mužské, tak ženské části a jen o nejtěsnější rozdíl se nakonec koná bez účasti českých mužských reprezentantů. První den se neobešel bez překvapení, když obhájci z Kanady podlehli ve druhém utkání Švýcarům. Obhájkyně ze Švédska však v taháku dne porazily stříbrné medailistky z Vancouveru Britky.

Němečtí curleři
zdroj: DPA autor: Christian Charisius

Curling je v olympijském programu již popáté, zlato v mužské části si přitom v posledních dvou případech zajistili Kanaďané. Ti zvítězili i v prvním utkání v Soči, přestože se soubojem s německými soupeři nepropracovali jednoduše. Němci při své premiérové účasti v devátém endu uhráli dvojku a snížili na rozdíl jediného bodu. Dva žluté kameny pro javorové listy v závěrečném endu však znamenaly vítězství v poměru 11:8 pro obhájce zlata.

Ve druhém zápase pak již Kanaďané nestačili na Švýcary, kterým podlehli 4:6. Švýcaři ostatně potrápili i úřadující mistry světa ze Švédska, podobně jako v zápase o bronzové medaile před čtyřmi lety, kdy dokonce dokázali své soupeře porazit. Nyní vedli v šestém endu 3:2, nakonec však Švédové díky zisku trojky v následující části dokázali otočit, zbytek zápasu již kontrolovali a vyhráli 7:5. Ve večerním utkání pak přehráli britskou reprezentaci, složenou ze skotského národního týmu, 8:4.

Britové přitom v prvním utkání neměli větší problémy s Ruskem, které s přehledem porazili 7:4, domácí již přitom závěr utkání vzdali. Stejným poměrem přehrálo Norsko Spojené státy i Čína své dánské soupeře. Ti se poté večer protrápili k hubenému vítězství 11:10 nad Ruskem, rozhodl přitom až dodatečný end.

Čínským curlerkám, bronzovým z turnaje ve Vancouveru, se již na úvod turnaje zdaleka nedařilo v takové míře jako jejich mužským protějškům. Kanaďankám podlehly vysoko 2:9. V taháku úvodního dne si pak švédské obhájkyně zlata z Vancouveru poradily se stříbrnými Britkami 6:4. Britský tým se přitom skládá z úřadujících světových šampionek ze Skotska.

Výsledky 1. dne curlingového turnaje

Muži: Velká Británie - Rusko 7:4, Švédsko - Švýcarsko 7:5, Čína - Dánsko 7:4, Kanada - Německo 11:8, 

Ženy: Kanada - Čína 9:2, Švýcarsko - USA 7:4, Švédsko - Velká Británie 6:4, Rusko - Dánsko 7:4.

16:00
Muži: USA - Norsko, Dánsko - Rusko, Kanada - Švýcarsko, Švédsko - Velká Británie. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články