Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Střední můstek? Trochu tragédie, hodnotí po Soči Dvořák

Soči – Sdruženář Miroslav Dvořák před olympiádou avizoval, že na medaili by se musely sejít ideálně všechny podmínky. To se bohužel nestalo, naopak úvodní soutěž na malém můstku dopadla poměrně neslavně. Na velkém můstku se však mnohé zlepšilo a v týmové štafetě nakonec Češi dosáhli na výborné sedmé místo.

"Na malém můstku to začalo trochu rozpačitě," popisuje Dvořák těžké začátky v Soči. "Konečné umístění pro mě byla trochu tragédie. Na velkém už se skokanská výkonnost začala zvedat. Jedenácté místo je nakonec asi to nejlepší, na co jsem měl. A sedmé místo v týmové soutěži, to snad ani nikdo nečekal. Ve finále spokojenost," hodnotí.

Dvořák si zlepšení vysvětluje zejména tím, že mu větší můstky sedí. "Už v tréninku to vypadalo, že by to mohlo být lepší. A dopadlo to, jak to dopadlo. Samozřejmě jsem chtěl více, ale vzhledem k okolnostem a mé formě to bylo zřejmě maximum." Navíc podmínky byly velice dobré. "Měli jsme buď lehký vánek do zad, nebo protivítr," potvrzuje.

Nakonec dosáhl nejlepšího umístění v týmové štafetě. "Že budeme po skoku pátí, jsme ani nečekali. Náš standard je tak osmé místo, státy, co jsou před námi, jsou na tom velice dobře běžecky, mají vyrovnané jednotlivé členy družstva. My jsme předvedli dobrý skok a měli ideální výchozí pozici, pak jsme čekali, že nás dojedou Američané a Italové, ale předjeli nás jen Američané," řekl Dvořák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články