Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Sportovce v olympijské vesničce zajímá zejména vzdálenost jídelny

Soči – Olympijská vesnice v pobřežní oblasti se rozkládá přímo u břehů Černého moře a je v pěší dostupnosti všech místních sportovišť. Přibližně třetina členů české výpravy bude mít dům jen pro sebe. Budova stojí asi kilometr od olympijského parku.

V přilehlé blízkosti vesnice leží i pláže černomořského pobřeží. Olympijská vesnice se rozkládá na ploše 72 hektarů, od mezinárodního letiště je vzdálená sedm kilometrů.

Další část české výpravy bude ubytovaná v horské oblasti. Sportovci mají na ubytování po dobu her podobné nároky. "Požadavky na ubytování jsou podobné u všech výprav. Jedním z hledisek je například vzdálenost od jídelny, to sportovce zajímá nejvíce," usmívá se vedoucí výpravy Martin Doktor. "Myslím, že se nám díky jednání a velikosti výpravy, kterou očekáváme, podařilo získat velice výhodná místa."


Veškeré ubytovací kapacity vybudované pro potřeby olympijských her vznikly zcela nově. Vedle vesnic pro sportovní výpravy bylo vystavěno či zrekonstruováno téměř 50 hotelů. Kapacita jen hlavní olympijské vesnice v Soči je 3 200 míst. Celkový počet členů výprav se odhaduje na více než šest tisíc.

Pořadatelé her už prozradili, jaké bude využití olympijské vesnice. Pokoje pro sportovce by měly sloužit jako klasické bytové jednotky. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články