Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Rusové si pro olympiádu připravili sjezdové tratě na kilometrovém převýšení

Soči - Převýšení místních lyžařských tratí je více jak 1 000 metrů. Pro alpské lyžování je připraveno devět kilometrů tratí, na jejich vzniku se podílel i bývalý olympijský šampion Bernhard Russi, který se na stavbě tratí pro olympiády podílí už od osmdesátých let minulého století. Místní tratě jsou jediné certifikované pro sjezdové lyžování v celé Ruské federaci. 

Je nám líto, video expirovalo.
Soči - areál sjezdového lyžování

Rok před olympiádou tratě otestovaly finálové závody světového poháru. "Bode Miller tu po závodech prohlásil, že je to nejtěžší sjezdovka, kterou kdy viděl," chlubí se ředitel areálu Rosa Chutor Alexandr Savilov.

Areál zimních sportů se dělí na dvě části. Extreme park je určen pro akrobatické lyžování a snowboarding, alpské středisko bude hostit lyžařské sjezdové disciplíny. Na rozdíl od pobřežní oblasti, kde jsou všechna sportoviště nová, zde už bylo z čeho vycházet. Přesto se musel areál od základu přestavět a notně rozšířit.

Soutěže ve sjezdovém lyžování jsou rozdělené prakticky do celé doby konání olympijských her. Zúčastní se jich 320 účastníků, alpské středisko Rosa Chutor bude v únoru hostit celkem deset medailových disciplín. 


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články