Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Jágr po prvním tréninku: Velké hřiště je trochu nezvyk

Soči – Při cestě do Soči plánoval, jak si lehne do postele a pořádně si odpočine. Po příletu však Jaromír Jágr musel změnit plány. Trenér Hadamczik totiž nachystal trénink. Hvězda českého týmu z toho byla chvíli rozmrzelá, ale nakonec první přípravu v dějišti Her uvítala, a to hlavně kvůli velkému kluzišti. "Pro nás z NHL je tak velké kluziště trochu nezvyk, takže je asi nakonec dobře, že jsme trénovali," přiznal.

Jaromír Jágr na úvodním tréninku v Soči
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Jágra však trochu zaskočila délka tréninku, která byla více než hodinová. "V NHL hrajeme teď hodně zápasů, takže trénujeme maximálně 35 minut," vysvětlil Jágr.

Díky přípravě mohou Češi pilovat souhru dvakrát. Původně se předpokládalo, že trénovat v kompletním složení budou jen jednou. "Samozřejmě, že je to lepší, když máme více společných tréninků. Hlavně ale dostaneš z těla únavu rychleji," podotkl olympijský vítěz z Nagana 1998.

Vedle velikosti hřiště a herního stylu se bude Jágr i další hráči ze zámoří vyrovnávat také s časovým posunem. "Spát, kdy chceš, nemůžeš, máme zápasy i tréninky," rozesmál se Jágr. "Zrovna teď bych asi chtěl spát, ale nešlo to. I když ono to možná vypadalo, že jsem trénink prospal," doplnil v dobrém rozmaru.

To, že reprezentace na úvod narazí na hlavního favorita základní skupiny, tým Švédska, Jágr neřeší. "Ono je to jedno. Švédové sice vypadají papírově nejsilnější v naší skupině, ale Švýcaři i Lotyši mají taky výborný mančaft. Nemají tolik hráčů z NHL, ale to pro ně není nevýhoda, spíš naopak. Hráči, kteří jsou zvyklí na velké kluziště, pro ně mohou být na takovém krátkém turnaji výhodou," uvedl Jágr.

Hokejisté z NHL taky musejí rychle dostat z hlavy klubové povinnosti a zájmy a soustředit se na národní tým. "Není to nic jednoduchého. Psychicky to není problém, spíš fyzicky," vysvětloval.

Devils se v poslední době moc nedařilo a Jágr byl pod velkým tlakem, patřil mezi klíčové hráče. "To mi vyhovuje, alespoň má člověk extra motivaci. Tady to bude o něčem jiném. Nic jiného, než to dostat z hlavy, nám nezbývá. V NHL máme 25 zápasů do konce a na play-off ztrácíme dva tři body, to není moc," uvedl Jágr.

V Soči momentálně spíš než zimní počasí panuje jarní. Přes den je teplo a hráči i diváci mohou chodit relativně nalehko. "Není to nic nepříjemného, spíš naopak. Tohle počasí vítám. Je to lepší, než kdyby ses procházel pěšky na jídlo nebo na stadion a bylo minus dvacet," podotkl dvojnásobný mistr světa, kterého čeká start na páté olympiádě.

I přes krátký pobyt v Soči už se stihl Jágr potkat s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou a podle fotek, které zveřejnil český olympijský tým, jej konverzace se stříbrnou medailistkou rozesmála.

"Bavili jsme se o závodech. A proč jsem se rozesmál? Ptal jsem se jí, jestli pojede patnáctistovku, a ona říkala, že tam nemá moc velké šance a asi nepojede. Tak jsem jí říkal, že kdybychom my hokejisti byli jako ona a nešli do turnaje, když nemáme šanci, tak se můžeme sebrat a jet domů," dodal Jágr.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články