Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Hokejisté dorazili do Soči. Chtějí se vyhnout osmifinále

Soči – Počet hokejistů v Soči konečně dostoupal ke konečnému číslu. V průběhu pondělka totiž přilétly tři speciály s hokejisty z NHL. Na české hráče čekal na letišti i Slavomír Lener, který prozradil, že k prvnímu kompletnímu tréninku by měli hokejisté nastoupit v šest hodin večer středoevropského času.

"Všechno proběhlo bez problémů. Letadla přiletěla ještě s předstihem, hráči se rychle odbavili a za deset minut byli v autobuse, který je odvezl do olympijské vesnice," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Přestože je hokejový tým konečně kompletní, všichni hráči ještě ve stoprocentní kondici nejsou. "Martin Hanzal měl teplotu a Ladislav Šmíd má po srážce v posledním zápase bolavé rameno, takže nedohrál zápas. Ale všechno by mělo být v pořádku do dvou dní tak, aby mohli nastoupit," uklidňuje Lener.

Jak se blíží první zápas, který Češi sehrají ve středu se Švédskem, čím dál více se řeší definitivní složení formací. "Trenér Hadamczik má všechno promyšlené, ví, kde kdo bude hrát. Má určenou taktiku, už dnes bude první miniporada s týmem, vyřešená je i otázka brankáře."

Vzhledem k systému základních skupin, z nichž postupují první týmy a nejlepší z druhých rovnou do čtvrtfinále, mají čeští hokejisté o motivaci postaráno. "Motivací je sehrát se co nejrychleji, připravit se na čtvrtfinále," říká Lener.

Vyhnout by se chtěli osmifinále a s tím spojeným zápasem navíc, který by je čekal, pokud by nepostoupili do čtvrtfinále rovnou. "To už je docela zápřah a extra zátěž," je si vědom manažer české hokejové reprezentace. 

Hokejisté z NHL, kteří se během pondělí připojili k týmu:

Pavelec - Gudas, Z. Michálek, Rozsíval, Šmíd, Židlický - Eliáš, Frolík, Hanzal, Hemský, Jágr, Krejčí, M. Michálek, Palát, Plekanec, Erat, Voráček.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články