Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Eliáš se těší na souhru s Nedvědem, Krejčí věří, že naváže na výkony z NHL

Soči – V pozitivní náladě a s odhodláním získat jednu z medailí do Soči dorazily dvě z opor českého hokejového týmu Patrik Eliáš a David Krejčí. Oba hráči se v dějišti olympijských her teprve rozkoukávají, ale již se těší na první trénink.

Eliáš po příletu stihl navštívit i halu Bolšoj, ve které se olympijský turnaj bude hrát, plus její zázemí. "Zatím to vypadá pěkně. Kabiny jsou komfortní. Pro nás bude hlavní led. Kluci z Evropy říkali, že je obrovský," usmíval se Eliáš, který si stejně jako další hráči z NHL bude muset zvyknout na výrazně rozlehlejší kluziště.

První zápas čeká české hokejisty ve středu, kdy se utkají se Švédskem. Před ním budou mít jen dva společné tréninky. "Už jsme si něco k systému řekli, ale více se tomu budeme věnovat až v úterý. Přece jen je vidět, že někteří kluci nespali. Jsou malátní. Je ale dobře, že dnes trénujeme. Potřebujeme se rozbruslit a rozproudit krev. Dostat ze sebe únavu po cestě," řekl.

Eliáš by měl hrát v centru třetí formace na křídlech s Petrem Nedvědem a Martinem Eratem. "Vypadá to tak, že budeme hrát spolu. Pokud se tak opravdu stane, tak u Petra je super, že je zvyklý na velké kluziště. Martin je taky dobrý bruslař a já doufám, že je tam dobře doplním," řekl Eliáš, který by měl mít v útoku hlavně defenzivní úkoly.

To, že by měl hrát "až" ve třetím útoku, podle něj není důležité. "Na takovém turnaji to není jako v NHL, kde hrají první dvě pětky víc a čtvrtá málo. Tady je to vyrovnané a je jedno, proti komu se jde na led. Když se podíváte na Švédy, tak ti budou mít čtyři vyrovnané lajny. Je jedno, kdo je první, třetí, čtvrtý," podotkl Eliáš.

Krejčí se zodpovědnosti nebojí

To Krejčí by se měl objevovat v druhé lajně s Jakubem Voráčkem a Ondřejem Palátem. "Voras už toho odehrál hodně v NHL, výborný hráč, na toho se těším. A Ondra má výbornou fazonu, zatím se mu daří, vyhlásili ho nováčkem ledna. A mně osobně se taky daří. Snad si sedneme a budeme pokračovat ve stejných výkonech jako v NHL," uvedl Krejčí.

Bostonské "šestačtyřicíctce" zatím sezona vychází na výbornou a je vůbec nejproduktivnějším hráčem v NHL. Krejčí věří, že si pohodu z Ameriky přenese i do reprezentace. "Myslím, že se ta pohoda dá přenést. Musím si sednout s týmem a se spoluhráči. Snad nám to klapne od prvního tréninku a půjde nám to i v zápase," přál si autor třinácti branek a 37 asistencí.

Vítěz Stanleyova poháru v roce 2011 každoročně dobře zvládá zápasy play-off, na krátkém turnaji v Soči by tak mohl patřit mezi klíčové české hráče. "Je pravda, že se mi v play-off docela daří, ale nevím, jaký je v tom rozdíl. Já chodím do každého zápasu naplno a i tady na olympiádě se budu snažit odvést maximum. Co se stane, to se stane," pousmál se rodák ze Šternberku.

David Krejčí
zdroj: ČT4

Krejčí startoval už na minulé olympiádě ve Vancouveru, což považuje za výrazné plus. "Hlavně z pohledu mimo led. Už vím, jak to chodí třeba ve vesnici nebo s médii. Ale jakmile jsme na ledě, tak je to pořád ta samá hra jako v NHL nebo tady v Evropě," uvedl člen bronzového týmu z mistrovství světa v roce 2012.

S medailí se chce vracet i ze Soči. "Přijeli jsme si pro ni. Spousta z nás už dokázala velké věci v NHL. Když se dáme dohromady a začne to mezi námi rychle klapat, můžeme porazit kohokoliv," řekl Krejčí.

Klíčové role se nezříká. "Samozřejmě jsem přijel s tím, že budu hrát přesilovky. Vím, co se ode mne čeká. Když nebudu hrát, co hraju v Bostonu, budu nespokojený. Cítím se ve formě, věřím, že mi to půjde. Snad to bude v pohodě," dodal Krejčí, který se jako klíčový hráč projevil i ve Vancouveru. Gólem v prodloužení tehdy rozhodl osmifinálový zápas proti Lotyšsku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články