Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlatému Krpálkovi tleskaly na Lipně davy lidí. Pořád si to ještě neuvědomuji, tvrdí judista

Lipno nad Vltavou – Do olympijského parku Rio-Lipno se vrátila první část české výpravy z olympijských her v Riu de Janeiro. Na 37 českých olympioniků čekaly davy fanoušků, mezi nejžádanější sportovce patřil čerstvý olympijský vítěz Lukáš Krpálek, který si podle svých slov podpory fanoušků doma velmi cení a stále nemůže zlatému úspěchu uvěřit. Čerstvý olympijský vítěz si mohl vychutnat několik minut skandování svého jména a dlouhý potlesk od navštěvníků olympijského parku i české výpravy.

Lukáš Krpálek při setkání s fanoušky
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Krpálek ocenil podporu během celé olympiády i přímo v olympijském parku po návratu z Ria. "Já bych chtěl lidem hrozně poděkovat, že podporovali mě i další sportovce. A budu rád, když budou nadále podporovat další české zástupce, kteří v Riu ještě jsou a bojují o medaile. A doufejme, že jich přivezou, co nejvíc," řekl unavený, ale šťastný olympijský vítěz.

Podle Krpálka sportovci v Riu podporu z domova vnímají a váží si jí. "Chtěl bych také poděkovat všem fanouškům, kteří nám tady drželi palce na dálku. Všechno jsme to viděli, jak nám fandili, a jsem za to hrozně moc rád a aspoň tímto jim chci moc poděkovat," dodal Krpálek.

V olympijském parku se sportovci dočkali bouřlivého přivítání, lidé svým oblíbeným závodníkům gratulovali, děkovali a tleskali. "Zatím si to všichni užíváme, je to nádherné, kolik tady je lidí. Je skvělé, že se přišli podívat, jak přijíždíme a taky ti lidé, co sem chodili, když se ty sporty odehrávaly. Já jsem moc rád, že takové akce jsou, takže super," ocenil Krpálek projekt olympijského parku na Lipně.

Čeští sportovci dorazili na Lipno kolem osmé hodiny ranní vrtulníkem, který je přemístil do olympijského parku rovnou z pražského letiště. "Přece jen už jsem 24 hodin na nohách, dneska ráno jsme dorazili do Čech, takže je to náročné," okomentoval únavu držitel zlaté olympijské medaile.

Krpálek viděl svůj finálový souboj s Ázerbájdžánecem Elmarem Gasimovem teprve v den příjezdu do Čech. "Já jsem až dneska viděl záznam finálového zápasu a když jsem to viděl, tak to bylo něco nádherného a myslím, že si to ještě párkrát pustím. Pořád mi to ještě asi nedochází, je to prostě něco nádherného,co se mi podařilo dokázat," řekl dojatě český judista.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články