Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Z Ria se vrátili první medailisté, na Lipně je vítali nadšení fanoušci

Praha - Z olympijských her v Riu de Janeiro se vrátily domů více než tři desítky českých reprezentantů. Na palubě vojenského speciálu byli i zlatý medailista Lukáš Krpálek a bronzoví Ondřej Synek a Jiří Prskavec. Z Prahy se sportovci přesunuli do olympijského parku na Lipno, kde se v 16:30 setkali s fanoušky. Za reprezentaci České republiky na Olympijských hrách v Riu de Janeiro dostali čeští olympionici od organizátorů symbolickou zlatou medaili.

"Mají za sebou 14 hodin na cestě, do toho časový posun. Jsou hodně unavení, takže si o to víc vážím toho, že se rozhodli přijet na Lipno," uvedl předseda ČOV Jiří Kejval před příletem sportovců. "Druhá taková možnost potkat se s olympioniky už nebude, protože druhá skupina přijede až v době, kdy už park na Lipně skončí," dodal.

Judista Lukáš Krpálek, který suverénně ovládl kategorii do 100 kg, návštěvu olympijského parku ocenil. "Jsem rád, že jsme zamířili přímo sem a můžeme se tu pozdravit s fanoušky, kteří nám drželi palce. Právě fanoušci jsou pro nás hrozně důležití," řekl novinářům v Lipně. "To co prožívám, jsou nádherný pocity," uvedl i s odstupem několika dnů ke svému úspěchu.

Po úvodním přivítání ve studiu České televize se reprezentanti vydali na prohlídku jednotlivých sportovních center kolem vodní nádrže. Kajakář Prskavec zajel na vodácký areál v Loučovicích, veslař Synek sportoviště v Přední Výtoni a další skifařka Mirka Topinková Knapková atletický areál ve Frymburku.

Pingpongová aréna se dočkala Dmitrije Prokopcova a Ivety Vacenovské, do sportovní haly zamířili střelci Adéla Bruns, Libuše Jahodová, Filip Nepejchal, Nikola Mazurová, šermíř Alexander Choupenitch nebo judista Pavel Petřikov. U půjčovny lodí na pláži rozdávají podpisy vodní slalomáři Kateřina Kudějová, Jonáš Kašpar, Marek Šindler a Vítězslav Gebas.

Skifař Ondřej Synek:

"Let vojenským vrtulníkem byl zážitek, i když chvilkami nám bylo špatně. Jako dítě jsem tady s dědou vždycky trávil část léta. Moc rád na to vzpomínám a miluju to tady. Projekt olympijského parku v Lipně mě nadchl. První dojem je úžasný, je to skvělá myšlenka."

V minulých dnech se z Ria individuálně vrátili sportovní střelec David Kostelecký nebo silniční cyklisté. Domů do USA odletěl z dějiště Her sportovní gymnasta David Jessen a do Spojených států se přesunuli i tenisté, které čeká pokračování severoamerické části sezony. Jen Andrea Hlaváčková se vrátila do Prahy, kde ji čekají další vyšetření zlomeniny podočnicové kosti.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články