Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Kvitová: Nikdy jsem nevěděla, jak je bronzová medaile těžká

Rio de Janeiro – Po prohraném semifinále bylo pro Petru Kvitovou obtížné zkoncentrovat se na souboj o bronz. I přes dramatický závěr třetího setu však svůj duel s Američankou Keysovou zvládla a vysněnou medaili z olympiády získala. "Jsem moc ráda, že ji nakonec mám. Nikdy jsem nevěděla, že je takhle těžká, ale je nádherná," uvedla spokojená česká tenistka.

Petra Kvitová na stupni vítězů
zdroj: Reuters

Petra Kvitová na olympijském tenisovém turnaji získala bronzovou medaili. Velmi si ji přála a dá se tak mluvit o splnění velkého snu. "Ten cíl byl stanoven ještě před začátkem letošní sezony a tak nějak jsme k tomu všechno upínali. Přece jen olympiáda je jednou za čtyři roky a pro mě je to spolu s ostatními grandslamy jeden z velkých vrcholů sezony," uvedla hráčka, která momentálně ve světovém žebříčku drží 14. místo.

I přes velké odhodlání, se kterým do Ria odjížděla, Kvitová přiznává, že byl pro ni olympijský program náročný. "Každý den jsme hráli nějaký zápas a ty zápasy byly hodně těsné a dlouhé," vysvětlila. Včerejší zápas byl po předchozím zklamání ze zmařené šance na zlato navíc těžký i psychicky. "Tohle jsem ještě nikdy nezažila. Den předtím jsem prohrála a musela se připravit na další zápas. Bylo pro mě velmi těžké zmobilizovat se a hrát o bronz," připustila Kvitová.

Prohrané semifinále bude dlouho mrzet

S Madison Keysovou, která je ve světovém žebříčku o pět příček výše, česká tenistka sehrála velmi vyrovnaný souboj. "Bylo to dnes jen o pár momentech a ty jsme zvládla lépe. Tento zápas jsem držela hlavně hlavou a čekala jsem jen na nějaký moment, kdy ji budu moct zlomit," vzpomněla na svůj triumf rodačka z Fulneku.

Petra Kvitová na olympijském turnaji
zdroj: Reuters

Prohrané semifinále, ve kterém překvapivě podlehla Monice Puigové 2:1 na sety, bude mít nejúspěšnější česká tenistka dlouho v hlavě. "Ten zápas mě asi bude ještě dlouho mrzet a budu si ho dlouho promítat. Ona ale zahrála velmi dobře, zato já jsem úplně ideálně nezahrála podání," připustila Kvitová.

Na vítězku finále tipovala Kerberovou

Ovšem poté, co dvaadvacetiletá Portoričanka ve finále porazila i Němku Angelique Kerberovou 2:0, se ukázalo, že si mladá hráčka do Brazílie přivezla fenomenální formu. „Mně přišlo, že celý turnaj hrála na abnormálním risku a všechno jí tam padalo. Vyhrála zaslouženě,“ poznamenala Petra Kvitová s tím, že historicky první zlato pro Portoriko překvapilo i ji samotnou. "Na vítězku jsem určitě tipovala spíše Angie než Monicu," dodala.

Mónica Puigová
zdroj: Reuters

Český ženský tenis zatím na olympiádě vybojoval dvě bronzové medaile. O třetí místo ve čtyřhře se včera utkaly Lucie Šafářová a Barbora Strýcová proti kolegyním z reprezentace Andree Hlaváčkové s Lucií Hradeckou. Ta navíc může přidat další cenný kov s Radkem Štěpánkem ve smíšené čtyřhře.

Úspěchy tak připomínají fenomenální jízdu Češek Fed Cupem. "Dvě bronzové medaile z tenisové olympiády už tu dlouho nebyly. Byl to pro nás s holkama velký zážitek. Budeme na to vzpomínat podobně jako na všechny Fed Cupy," uzavřela Kvitová.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová: Nikdy jsem nevěděla, že je medaile tak těžká
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články