Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kvitová splnila svůj letošní cíl, bronz oslavila se slzami v očích

Rio de Janeiro – Na začátku letošního roku si Petra Kvitová řekla, že hlavním cílem je vybojovat medaili na olympiádě. Když se jí to dnes po výhře nad Američankou Keysovou podařilo, klekla na betonový kurt a slzela štěstím. "Slzy štěstí jsem neměla hodně dlouho. Jsem moc ráda, že přišly," řekla Kvitová po zisku třetího místa na Hrách v Riu de Janeiro.

Slzy štěstí po bitvě o bronz
zdroj: Reuters

Od začátku roku se české tenistce na dvorcích nedařilo. Po Australian Open se rozešla po sedmi letech s trenérem Davidem Kotyzou a pak i s přítelem. Řešila různé zdravotní problémy a neuhrála žádný velký výsledek. Až v Riu najednou vyzařovalo z Kvitové odhodlání. "Jsem ráda, že jsem si schovala nejlepší tenis na Rio," řekla.

Několikrát na své třetí olympiádě zopakovala, jak je nabuzená a že fakt, že hraje v národních barvách, jí dodává energii. "Zápasy za Česko jsou pro mě vždy výjimečné. Přišla jsem předvést, co umím," řekla šestadvacetiletá hráčka z Fulneku, která měla lví podíl na čtyřech českých titulech ve Fed Cupu v uplynulých pěti letech.

Do turnaje v Riu vstoupila solidní výhrou nad Maďarkou Timeou Babosovou a uvolnila se. "Cítila jsem, že to je tam, za to jsem byla vděčná," řekla. Ve třetím kole vydřela i za pomoci dalších českých olympioniků výhru nad Ruskou Jelenou Makarovovou. "To byl jeden z nejtěžších zápasů. Pak už jsem měla sebevědomí," uvedla.

Toužila po zlatu, ale v semifinále prohrála s překvapením turnaje Monicou Puigovou z Portorika. V olympijské vesnici půl hodiny brečela a jen těžko se ze zklamání dostávala. "Smutek byl opravdu obrovský. Úplně jsem nejásala a nedokázala jsem si představit, jaké to bude bojovat o bronz, ale pro medaili jsem sem přijela," řekla.

Když se připravovala na zápas o bronz s Madison Keysovou z USA a dívala se na videa, tak se úplně nesoustředila. "Nebyla jsem do toho úplně zabřednutá," řekla a dodala, že večer usínala spíše s pocitem prázdnoty než smutkem a natěšením. Ráno před duelem o třetí místo už se cítila lépe. Rozehrála se s šéfem české tenisové výpravy Petrem Pálou a nebyla nervózní. "Což bylo zvláštní, ale cítila jsem, že to tam je a že udělám všechno pro to, abych získala aspoň ten bronz. Nakonec jsem se dokázala namotivovat, za což jsem strašně ráda, že to tam bylo," řekla.

Madison Keysová gratuluje Češce k bronzové medaili
zdroj: Reuters

Dohrávala s bolavým předloktím, začala ji bolet noha. "Jsem ráda, že to mám za sebou. Jsem dost rozsypaná," řekla. Kvůli noze nejspíše zruší účast na turnaji příští týden v Cincinnati. V Riu se ale těšila na oslavu. "Něco si dám. Potřebuji se uvolnit. Ten týden byl opravdu ve stresu. A chci si konečně užít olympiádu. Já nebyla nikde. Na Ježíšovi, na Copacabaně, ani na jiném sportu. To je tragédie. Ale mám medaili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články