Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Krpálek: Začal jsem hubnout, mé minulé úspěchy mě uklidňují

Rio de Janeiro – Nezopakovat chybu z Her v Londýně, tak zní jeden z cílů Lukáše Krpálka před startem jeho judistické kategorie. Vlajkonoš české výpravy už začal shazovat váhu, aby se vešel do předepsaných sta kilogramů.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Po dnech tréninku, kdy střídal jen halu s olympijskou vesnicí, se Krpálek dva dny před svou soutěží zašel podívat na tenis. Ve stínu centrálního tenisového dvorce, za kterým kousek leží v Olympijském parku judistická hala, přiznal, že už cítí, že se jeho start blíží. "Pomalinku. Začal jsem hubnout, protože už se blíží vážení. Už se na turnaj hodně těším a doufám, že to bude v tom nejlepším výsledku za mnou," řekl pětadvacetiletý Krpálek.

Hmotnost začal redukovat v olympijské vesnici nejprve úpravou jídelníčku. "Nedávám si takové dávky a jím spíš dietnější věci. Od příjezdu jsem zhubl tři kila. Zbytek už se odvodním, budu běhat a bude to v pohodě, protože to není tolik kil," řekl účastník kategorie do 100 kg.

Věří, že ho nebude svazovat přílišné odhodlání a touha přivézt cenný kov z olympiády, který v jeho sbírce chybí. "Opravdu bych si medaili hrozně přál. Dám do toho maximum a doufejme, že to vyjde," řekl bývalý mistr světa i Evropy. "Tyhle úspěchy mě uklidňují v tom, že vím, že na to mám, ale bude to náročné," řekl.

Všiml si, že se v Riu vůbec nedařilo některým favoritům, a naopak uspěli outsideři. "Zázraky se dějí a tenhle turnaj je pro každého sportovce hrozně těžký, protože člověk může být stoprocentně připravený, ale když není připravený psychicky a neunese to, může prohrát. Bylo to vidět v mnoha zápasech a doufám, že u mě se to nestane a dotáhnu to daleko," řekl Krpálek.

Před čtyřmi lety skončil při své premiéře sedmý. Nejdříve prohrál ve čtvrtfinále s Tagirem Chajbulajevem z Ruska a pak po taktické chybě podlehl v opravách Nizozemci Henku Grolovi. Na své vystoupení v Londýně trochu myslí. "Je částečně dobře, že to mám v hlavě, protože alespoň myslím na chyby, které jsem udělal a do čeho bych se neměl hnát. Prohra v Londýně mě posunula hrozně daleko a i díky tomu jsem dosáhl toho, čeho jsem dosáhl. Budu se snažit neudělat stejnou chybu, aby mě to pak další čtyři roky zase nemrzelo," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články