Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Je to divné pravidlo, vyjádřil se Svoboda k diskvalifikaci

Rio de Janeiro – Překážkář Petr Svoboda nebyl spokojený se svým výkonem, ale radoval se z postupu do semifinále. Pouze do doby, než jej překvapila zpráva o diskvalifikaci. Jeho druhá účast na OH nečekaně skončila.

Petr Svoboda
zdroj: ČTK/AP autor: Natacha Pisarenko

Petr Svoboda startoval na olympiádě poprvé před osmi lety v Pekingu, kde skončil čtrnáctý. Svůj druhý olympijský výkon nehodnotil moc pozitivně. "Jsem z výkonu zklamanej. Cítím, že jsem měl na časy kolem 13,35, možná i líp," zlobil se na sebe Svoboda poté, co shodil většinu překážek na trati.

"Běžet takhle špatnej čas, to si nezasloužím být v semifinále. Udělat takových školáckých chyb, to je k smíchu," řekl. Po skončení posledního rozběhu se však radoval, neboť zaběhnutý čas mu na postup stačil. "Tohle je prostě nádherný. Já jsem na olympiádě v semifinále, ani tomu nemůžu uvěřit. Přítelkyni jsem říkal, že bych si přál, aby ten můj sportovní anděl mával křídlama a hnal mě dopředu. Možná se stalo, jak jsem dokopal všechny překážky, že mě prostě pustil," prohlásil.

Je nám líto, video expirovalo.
Svoboda: Technicky to nevyšlo, na překážku jsem si šlápl


Neradoval se však dlouho, vzápětí byl ze závodu diskvalifikován z důvodu úmyslného shození překážky. "Divné pravidlo," nechápal verdikt rozhodčích. Pravdou je, že do překážek nabíhal hodně zblízka. "Neudržel jsem nervy na uzdě. Byl jsem u překážek moc blízko a bouchl jsem do nich," připustil.

Rozhodčí u videa názor na jeho přestupek potvrdili a česká strana sepisovala protest. Ale na výsledku to nic nezměnilo. Na dráhu se totiž vrátili poražení překážkáři z prvních dvou rozběhů ovlivněných deštěm a Svoboda by z postupové pozice byl sesazen i tak.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články