Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hry čeká souboj o nejrychlejšího muže planety. Tenisté budou bojovat o další bronz

Rio de Janeiro - Nedělní program devátého olympijského dne nabídne jeden z vrcholů Her, finále stovky mužů. Zda Usian Bolt přidá do své sbírky třetí zlatou medaili z této tratě se dozvíme nad ránem ve 3:25 SELČ. V souboji o bronz z turnaje smíšené čtyřhry nastoupí Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem. V ženském maratonu se představí Eva Vrabcová-Nývltová, v kvalifikacích se budou snažit o finále Filip Nepejchal ve střelbě a Jaroslav Bába ve výšce. Přímé přenosy odvysílají programy ČT2, ČT sport a exkluzivní streamy na našem olympijském webovém speciálu.

Olympijský program se devátým dnem soutěží od slavnostního ceremoniálu přehoupl do své druhé poloviny. V mužské výšce startuje v kvalifikaci Jaroslav Bába, pro něhož je to v pořadí už čtvrtá olympiáda. Hned z té první si z Atén v roce 2004 přivezl bronzovou medaili, naopak v Londýně před čtyřmi lety neprošel kvalifikací.

Atletický program vyvrcholí finálovými běhy mužů na 100 a 400 metrů. Jamajčan Usain Bolt by si ve finále stovky rád připsal sedmé olympijské zlato, přičemž vyhrát stovku třikrát za sebou se na OH ještě nikomu nepodařilo. Bolt však není zdaleka takovým favoritem jako v minulosti. Jeho letošní sezonu poznamenala zranění a čas 9,88 ho řadí v tabulkách až na čtvrté místo. Jeho největší rival Američan Justin Gatlin je o osm setin rychlejší.

Podobná situace nastala i v sobotních rozbězích. Bolt ten svůj snadno vyhrál za 10,07, nejrychlejším mužem prvního kola ale byl s časem 10,01 Gatlin. Ten už také má olympijské zlato, z roku 2004, a v 34 letech může být nejstarším olympijským vítězem ve sprintu v historii.

Sport
zdroj: ČT4

Po půl třetí odpoledne se poprvé na letní olympiádě představí Eva Vrabcová-Nývltová, i když se jedná už o její čtvrtou olympijskou účast. V minulosti však startovala výhradně v lyžařských závodech na zimních Hrách. Nyní ji čeká start v maratonu. Vrabcová-Nývltová si místenku do Ria zajistila na květnovém Pražském maratonu, který byl pro ní prvním během v kariéře na trati dlouhé 42,195 kilometru, a kde doběhla šestá ve vynikajícím čase 2:30:11.

O už třetí bronzovou medaili pro český tenis bude bojovat na poslední chvíli sestavený pár Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem. Česká dvojice prošla turnajem velice hladce. Z prvního kola postoupili bez boje po skreči španělského páru Muguruzaové s Nadalem, ve čtvrtfinále si poradili s Rumuny Beguovou a Tecauem a v souboji o postup do finále pak podlehli americké dvojici Matteková-Sandsová a Sock. Kromě zápasu o bronz smíšené čtyřhry se odehrají také zlaté zápasy ve dvouhře mužů a čtyřhře žen.

Soňa Bernardová s Alžbětou Dufkovou
zdroj: ISIFA autor: Al Bello

Na začátku dne čeká sportovního střelce Filipa Nepejchala kvalifikace v libovolné malorážce po 14. hodině. Od 18 hodin je pak na pořadu finále.

V synchronizovaném plavání se v kvalifikaci ve volném programu dvojic předvedou české reprezentantky Soňa Bernardová s Alžbětou Dufkovou. Bernardovou čeká pátý start pod pěti kruhy, čímž se řadí na druhé místo českého pořadí. O jeden start více má Štěpánka Hilgertová, Václav Chalupa, Jiří Pták a Kateřina Neumannová.

V dalších disciplínách pokračuje jachting, ve kterém proběhne finálová rozjížďka mužů v kategorii RS:X. Sportovní gymnastika zase nabídne finále na jednotlivých nářadích, dráhová cyklistika chystá finále ve sprintu mužů. Po 112 letech se také dozvíme vítěze golfového turnaje na olympijských hrách.

Nedělní olympijský program:

12:00 golf muži – finálové kolo – živě na loh5
14:00 sportovní střelba  libovolná malorážka 3x40 muži, kvalifikace (Nepejchal)
14:30 atletika – maraton ženy (Vrabcová-Nývltová) - živě na ČT sport a loh1
16:00 synchronizované plavání – volný program dvojic, kvalifikace (Bernardová, Dufková) - živě na ČT sport loh2
17:00 tenis – finále dvouhra muži, čtyřhra ženy a smíšená čtyřhra (Hradecká, Štěpánek) - živě na ČT 2 a loh6
18:00 sportovní střelba  libovolná malorážka 3x40 muži, finále  živě na ČT sport
18:05 jachting  finálová rozjížďka RS:X  živě na loh7
19:00 sportovní gymnastika, finále na jednotlivých nářadích  živě na ČT sport a loh3
22:40 dráhová cyklistika  finále sprint muži Živě na loh4 a ČT sport
1:30 atletika – výška muži kvalifikace (Bába) – živě na ČT sport a loh1
3:00 400 m muži finále živě na ČT sport a loh1
3:25 100 m muži finále 
– živě na ČT sport a loh1

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články