Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Vítr byl proti mužskému sjezdu. Lyžaři jej pojedou v pondělí

Odstartovat měl ve čtyři hodiny, kvůli silnému větru se však sjezd mužů v neděli neuskuteční. Pořadatelé start několikrát odložili, ale nakonec rezignovali a přesunuli královskou disciplínu na pondělní ráno středoevropského času (5:00). 

Přípravy na mužský olympijský sjezd
zdroj: ČTK/AP autor: Robert F. Bukaty

Kvůli větru byl zrušen sobotní závěrečný trénink na sjezdovce The Rock, kterou si předtím lyžaři vyzkoušeli ve čtvrtek a pátek. "Je to tady složité, bezvětří tady není nikdy," uvedl ředitel závodu Markus Waldner.

Sjezd bude bez české účasti. Jan Zabystřan absolvoval dva tréninky jen jako přípravu na kombinaci. "Vzhledem k větrnému počasí a aktualizované předpovědi jury po dohodě s organizátory rozhodla, že nejlepší pro bezpečí lyžařů a férovost závodu bude odložit ho na jindy," uvedli pořadatelé.

Podle norské hvězdy Aleksandera Aamodta Kildeho rozhodli pořadatelé správně, zároveň ale uvedl, že se lyžaři možná budou muset v Číně s větrným počasím vyrovnat. "Pokud to bude jen trochu bezpečné, tak možná budeme muset závodit s větrem a brát to tak, jak to je. Je to venkovní sport, vítr a podobné věci se nedají vyloučit," uvedl.

"Je to škoda, protože jinak je počasí dobré, sníh taky a trať je perfektní. Musíme být trpěliví. Rád bych dneska jel, ale v nerovných podmínkách závodit nechci," řekl Kilde.

V pondělí zahájí svůj program v alpském lyžování také ženy, které pojedou obří slalom. Ve startovní listině je i Elese Sommerová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články