Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Věřím, že máme sílu abychom dosáhli ještě výš, říká probuzený kanonýr Slafkovský

Ve finské lize odehrál jednadvacet zápasů a dal jediný gól, ale na olympijských hrách zahájil nevídanou kanonádu. Sedmnáctiletý slovenský hokejista Juraj Slafkovský je nejlepším střelcem turnaje. V pěti zápasech dal pět gólů a věří, že může přidat další, protože Slováci odehrají v Pekingu ještě dva zápasy. Po semifinále s Finskem by chtěl do finále. Semifinále Slovensko - Finsko můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz od 5 hodin.

Sympatický mladík v rozhovoru pro Českou televizi přiznal, že není snadné udržet se při zemi. "Je těžké se soustředit, ale když chceme medaili, musíme ještě ty tři dny vydržet," řekl jasně.

Nemá žádného mentora se kterým by se v týmu při svém mládí radil. "Snažím si tlak nepřipouštět a jít do toho stále naplno. Někdy jsem nervózní, potí se mi dlaně, ale snažím se soustředit se jen na sebe."

V létě hodně pracoval na vylepšení svých hokejových schopností. "Soustředil jsem se hlavně na střelbu ale i na rychlost a obratnost. Ale mám ještě stále, co zlepšovat. Střílel jsem denně tak dvě stě - tři sta puků na braku a soustředil jsem se, aby ty střely byly přesné a prudké. A i v sezoně po tréninku ještě střílím na branku. Soustředím se na rychlost, techniku a přesnost střely," prozradil.

Po nevýrazné sezoně ve finské lize se najednou v Číně rozjel. "Sám nevěřím, že to tam tak padá, ale cítím se na ledě dobře. Čím to je? Asi se ke mně konečně štěstí naklonilo," řekl s úsměvem.

Má už také svůj rituál před zápasy. "Vždycky když jdu na led, tak se snažím první střelou dát gól. Párkrát se mi to nepovedlo a pak to nebylo ono," popsal rituál.

Ale věří hlavně v sebe a své schopnosti. "Věřím tomu, že práce kterou hokeji věnuji, se musí vrátit a že úspěchy přijdou," tvrdí student košického gymnázia, který dostal na půl roku osobní studijní plán a ve škole vycházejí mu vstříc.

Věří také kanadskému kouči slovenského celku. "Ramsey se mi vždy snažil pomoci a říká mi, že jsem střelec a asi má pravdu," vysvětlil.

V olympijské vesnici tráví čas jako většina ostatních sportovců. "Prošel jsem si ji a zašel jsem na rychlobruslení i na hokej, když ta možnost byla. A pak jsme na pokoji a povídáme si," poslal, jak tráví volný čas během Her.

A věří v sílu slovenského celku a už myslí na zápas s Finskem. "Bude to hodně těžké, ve skupině to neskončilo podle našich představ, ale věřím, že máme sílu, abychom dosáhli ještě výš," ukončil rozhovor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články