Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Královnou big airu snowboardistek zůstává Gasserová. Rozhodla v závěrečné jízdě

Zlato z olympijského big airu snowboardistek podruhé v řadě poputuje do Rakouska. Přesněji domů z Anně Gasserové, která dokázala obhájit vítězství. Druhá skončila Novozélanďanka Zoi Sadowská-Synnottová, která získala po triumfu ve slopestylu na Hrách v Pekingu druhou medaili. Bronz má sedmnáctiletá Kokomo Muraseová, která se stala nejmladší japonskou medailistkou v historii zimních Her.

Je nám líto, video expirovalo.
Gasserová obhájila svůj triumf z big airu

Třicetiletá Gasserová zopakovala triumf z olympijské premiéry big airu v Pchjongčchangu. Po dvou skocích byla druhá o 0,25 bodu za Sadowskou-Synnottovou, která ve slopestylu vybojovala první zlato ze zimních her pro Nový Zéland. Na další ale nedosáhla.

Gasserová v závěrečném třetím kole vytáhla obtížný skok cab double cork 1200, který v soutěži předvedla poprvé, a zvítězila s náskokem 8,5 bodu. Novozélanďanka alespoň vylepšila bronz z minulé olympiády. Rakušané mají v Pekingu už třetí zlato ve snowboardingu.

Na rozdíl od minulých her tentokrát vítězství úplně nečekala. Ve Světovém poháru nevyhrála v této disciplíně už přes tři roky. "V Pchjongčchangu jsem se cítila jako velká favoritka.Vyhrála jsem předtím nějaké big airy a dělala jsem triky, které nikdo další neměl. Tentokrát jsem si říkala, že bude dřina se vůbec dostat na stupně vítězů," řekla Gasserová, která se postarala o třetí rakouské zlato ve snowboardingu v Pekingu.

Druhá Novozélanďanka vylepšila bronz z minulé olympiády, své přemožitelce další vítězství přála. "Byla to paráda vidět Annu, jak udělala cab 12 a obhájila. Všichni máme vždycky radost, když se někomu daří," uvedla Sadowská-Synnottová.

Třetí Muraseová si vynahradila zklamání ze slopestylu, v němž patřila coby vedoucí závodnice Světového poháru také mezi favoritky, ale musela se spokojit s desátou příčkou.

Big Air:

Ženy: 1. Gasserová (Rak.) 185,50, 2. Sadowská-Synnottová (N. Zél.) 177,00, 3. Muraseová 171,50, 4. Iwabučiová (obě Jap.) 166,00, 5. Ke Žung (Čína) 160,00, 6. Peperkampová (Niz.) 141,75, 7. Bairdová 130,00, 8. Blouinová (obě Kan.) 115,00, 9. Coadyová (Austr.) 114,75, 10. Morganová (Něm.) 88,00.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články