Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Rekordní počin Fontanaové s leskem zlata. Italka získala desátou medaili v shorttracku

Hned dvojnásobnou radost může mít italská rychlobruslařka Arianna Fontanaová. Na olympijských hrách v Pekingu obhájila zlato na 500 metrů na krátké dráze a zároveň vylepšila svoji rekordní sbírku, která se nyní skládá z deseti cenných kovů. Mezi muži na kilometrové trati triumfoval po diskvalifikaci Maďara Shaolina Sándora Liua domácí Žen C'-wej.

Italská rychlobruslařka Arianna Fontanaová se raduje ze zisku zlaté olympijské medaile
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Jediná česká zástupkyně v shorttracku v Pekingu Michaela Hrůzová na pětistovce vypadla v sobotních rozjížďkách. V konečném hodnocení byla klasifikována na 24. místě.

Jednatřicetiletá Fontanaová je nejúspěšnější olympioničkou historie v shorttracku a po úspěšné obhajobě titulu z Pchjongčchangu má na kontě už o dvě medaile víc než Američan Apolo Ohno a Viktor An, závodící za Rusko. Ve finále dnes předjela v závěrečném kole Suzanne Schultingovou z Nizozemska a na pětistovce triumfovala potřetí. Bronz stejně jako před čtyřmi lety získala držitelka světového rekordu Kim Boutinová z Kanady.

Žen C'-wej vybojoval v Pekingu po sobotním triumfu při premiéře se smíšenou štafetou druhé zlato. Cílem sice původně projel druhý za Shaolinem Sándorem Liuem, maďarský reprezentant byl ale potrestán za nebezpečný manévr a se žlutou kartou byl diskvalifikován. Stříbro díky tomu získal další domácí reprezentant Li Wen-lung, bronz bral druhý z maďarské bratrské dvojice Shaoang Liu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články