Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

První zlatá medaile pro hostitele. Čínský short track slaví ve smíšených štafetách

Hned v úvodním dni, kdy se na olympiádě v Pekingu rozdávají medaile, se dočkala také Čína. První zlato pro pořadatele získali rychlobruslaři na krátké dráze při premiéře smíšených štafet.

První zlato v shorttracku v Pekingu získala domácí Čína, která vyhrála závod smíšených štafet v těsném finiši před Itálií. Členem vítězného kvarteta byl i Wu Ta-ťing, jenž před čtyřmi lety vybojoval na 500 m jediné čínské zlato v Pchjongčchangu.

Bronz získali Maďaři v sestavě s bratry Shaolinem Sándorem a Shaoangem Liuvými, kteří mají čínskou matku. Bronz v italském týmu vybojovala i Fontanaová a má už devátou olympijskou medaili. Díky tomu v čele historického žebříčku překonala Američana Apola Ohna a Rusa Viktora Ahna, s nimiž se dosud o prvenství dělila.

Čtvrtý účastník finále Kanada byla diskvalifikována za zavinění pádu, který ji a Maďary prakticky vyřadil ze hry o zlato.

XXIV. zimní olympijské hry v Pekingu:

Rychlobruslení na krátké dráze - smíšená štafeta: 1. Čína (Čchü Čchun-jü, Fan Kche-sin, Wu Ta-ťing, Žen C'-wej) 2:37,348, 2. Itálie (Fontanaová, Valcepinaová, Sighel, Cassinelli) 2:37,364, 3. Maďarsko (Jászapátiová, Konyaová, Shaoang Liu, Shaolin Sándor Liu) 2:40,900, 4. Kanada diskvalifikována, 5. Nizozemsko, 6. Kazachstán.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články