Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Forfang ani Riiber do průběhu Her nezasáhnou kvůli koronaviru

Norská výprava přišla o dva velké adepty na zlato. Kvůli koronaviru se do olympijského dění nebude moci zapojit ani sdruženář Jarl Magnus Riiber, ani skokan na lyžích Johann André Forfang. Zatímco Riiber je nucen setrvat v Pekingu v izolaci, Forfang do dějiště zimních Her ani neodcestoval a už se vzdal naděje, že by odlet ještě stihl.

Jarl Magnus Riiber
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

Čtyřiadvacetiletý suverén posledních let Jarl Magnus Riiber, jenž na středním můstku získal zlato na mistrovství světa 2019 i 2021, měl po příletu do Číny nejprve status blízkého kontaktu, poté mu ale vyšel pozitivní test a musel do izolace. Nyní může doufat, že stihne alespoň starty na velkém můstku v závodu jednotlivců a družstev, které jsou na programu až příští týden.

Středeční úvodní závod na středním můstku s během na 10 km nestihne vedle Riibera ani další z širšího okruhu favoritů Eric Frenzel. Trojnásobný olympijský vítěz měl v Číně stejně jako jeho kolega z německé reprezentace Terence Weber rovněž pozitivní test.

Konec nadějí pro Forfanga

Šestadvacetiletý závodník, jenž se před čtyřmi lety v Pchjongčchangu podílel na zlatu v soutěži družstev, stále nemůže kvůli nákaze odcestovat do Číny a na svých sociálních sítí se dnes vzdal naděje, že odlet do dějiště ještě stihne.

Forfang měl pozitivní test v lednu a stále se koronaviru v těle nemůže zbavit, aby absolvoval potřebný počet negativních odběrů nutný k cestě. "Není to fér. Žiju úplně normální život a trénuju jako obvykle, ale pořád nejsem dost 'zdravý' na to, abych mohl přijet do Číny," napsal v noci Forfang na své sítě.

Spolu s Forfangem měl v lednu pozitivní test i jeho týmový kolega Daniel-André Tande. Ten teprve o víkendu splnil podmínky a mohl do dějiště odcestovat. Na olympijských hrách by ještě mohl stihnout soutěž družstev a závod na velkém můstku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články