Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sportovní tragédie pro Kubičíka. Snowboardcrossař si naštípl holenní kost a závodit nebude

Česká výprava snowboardcrossařů musí skousnout další ránu. Poté, co na Hry nemohla odcestovat Eva Samková, se v Číně při volném ježdění zranil Jan Kubičík. Český reprezentant si naštípl holenní kost v kotníku a přijde o olympijské závody. Mohl by ho zastoupit Radek Houser, který před týdnem obsadil desáté místo v kvalifikaci závodu Světového poháru v Cortině d'Ampezzo a pak bodoval 26. místem.

Je nám líto, video expirovalo.
Kubičík si zranil kotník, snowboardovou nominaci doplní Houser

Po zranění dvojnásobné olympijské medailistky Evy Samkové, která se nestihla včas zotavit ze zlomenin obou kotníků, dostal český snowboardcrossový tým další ránu. "Honza Kubičík se dnes zranil v dějišti olympijských her. Při volném ježdění na tréninkové sjezdovce upadl a naštípl si holenní kost v kotníku," uvedl trenér Marek Jelínek.

Lékaři české olympijské výpravy pak rozhodli, že se zranění neslučuje s účastí v závodu, který mají muži na programu 10. února. "Zranění bude vyžadovat třítýdenní klid a další léčbu," uvedl Jelínek. Kubičíka by mohl na poslední chvíli zastoupit pětadvacetiletý Houser.

"V tuhle chvíli bojujeme o to, aby dokázal zvládnout všechny procedury a dokázal se dopravit co nejdříve do dějiště olympijských her. Je to velmi čerstvá informace a proces je v začátku. My pevně věříme, že se nám ho sem podaří dostat a bude se moci zúčastnit svého závodu i závodu dvojic s Vendulkou Hopjákovou," řekl trenér.

Z olympijské trati má Houser tři měsíce starou zkušenost z testovacího závodu. Závod smíšených dvojic je na programu 12. února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články