Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pančochová na U-rampě neuspěla a končí už v kvalifikaci

Ani druhý start jí na olympiádě v Pekingu nevyšel. Snowboardistka Šárka Pančochová po nepovedeném slopestylu skončila v kvalifikaci i na U-rampě. Na 18. místě ji od finále dělilo 24,5 bodu.

Jednatřicetiletá Pančochová zaznamenala lepší výsledek v první jízdě, ve které si připsala 41,5 bodu. V závěru druhé jízdy česká reprezentantka po jednom triku dosedla na zem, obdržela jen 18,75 bodu a do nejlepší dvanáctky pro finále se nedostala.

Pančochová startuje pod pěti kruhy počtvrté a do Pekingu se jako první freestylistka v historii kvalifikovala ve všech třech disciplínách. Po slopestylu a U-rampě ji čeká ještě Big Air, který je na programu příští týden v pondělí.

Kvalifikaci U-rampy ovládla obhájkyně zlata z Pchjongčchangu Američanka Chloe Kimová s výkonem 87,75. Na druhém místě byla Micuki Onová z Japonska a třetí domácí reprezentantka Cchaj Süe-tchung.

V mužské kvalifikaci obsadil díky zisku 86,25 bodu čtvrté místo slavný Američan Shaun White, jenž startuje na svých pátých Hrách. Trojnásobný olympijský šampion v první jízdě upadl a byl mimo postupovou dvanáctku, druhý pokus mu ale vyšel o poznání lépe a zajistil mu finále. Kvalifikaci vyhrál stříbrný medailista z minulých dvou Her Ajumu Hirano z Japonska (93,25). Druhý byl Australan Scotty James a třetí jmenovec vítěze Ruka Hirano. Kvalifikoval se také Ajumův mladší bratr Kajšu, jenž byl devátý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články