Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pozitivní zpráva díky negativnímu výsledku. Krejčí koronavirus nemá a vrací se k týmu

Česká hokejová reprezentace bude moct na olympijských hrách nasadit hlavní hvězdu Davida Krejčího. Druhý test na covid-19 u jedné z plánovaných opor týmu nemoc nepotvrdil, výsledek nakonec stvrdil ještě další kontrolní test. Pětatřicetiletý hráč se tak opět zapojí do tréninkového procesu.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčí je zdráv, připojí se k týmu

"Z Davidova návratu na led máme velkou radost. Věříme, že se co nejrychleji vrátí i ostatní. Podmínkou propuštění z izolace jsou dva negativní testy v rozmezí čtyřiadvaceti hodin. Se šéflékařem Jiřím Neumannem a dalšími odborníky připravujeme všechny administrativní podklady, abychom proces co nejvíc usnadnili," uvedl šéf výpravy Martin Doktor.

Naopak kustod Zdeněk Šmíd se po potvrzeném pozitivním testu musel přesunout do hotelové izolace.

Do Pekingu konečně odletěl brankář Šimon Hrubec. Očekávanou gólmanskou jedničku dosud držely v Praze nepříznivé výsledky covidových testů, stejně jako útočníka Michaela Špačka.

Dva negativní testy už má obránce Jan Ščotka, a může se tak do přípravy zapojit. Pětadvacetiletý bek je jedním z trojice náhradníků ve výběru, stejně jako útočník Matěj Blümel, jenž čtvrteční trénink jako takzvaný blízký kontakt vynechal a dnes na ledě nechyběl. V olympijské vesnici ale zůstal další forvard Lukáš Sedlák, neboť měl hraniční výsledky a lékaři mu doporučili, aby zatím netrénoval.

Lídr extraligové Olomouce Krejčí byl pozitivně testován po příletu do Pekingu a zamířil do izolace. Trenér Filip Pešán ale věřil, že se jedná o takzvanou falešnou pozitivitu, a Krejčí tak z nominace nevypadne. Aktuálně to vypadá, že se tak opravdu stane.

Stejné problémy jako Krejčí měl na začátku pobytu v Číně i jiný útočník Tomáš Hyka, jenž už se s týmem připravuje. Čeští hokejisté zahájí olympijský turnaj ve středu zápasem s Dánskem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články