Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zradil ho sníh. Vůbec jsem nevěděl, co s tím, přiznal Hirscher

Jeho pouť olympijským slalomem skončila až příliš brzy, v první polovině prvního kola. Něco takového se Marcelu Hirscherovi stalo poprvé od února 2016. Sám Rakušan se ale moc nedivil. Osmadvacetiletý slalomář se totiž celý týden nedokázal srovnat se sněhovými podmínkami v Pchjongčchangu.

Vypadnutí Marcela Hirschera
zdroj: Reuters

"Samozřejmě, že je to zklamání. Ale od startu jsem se necítil dobře. Vlastně to bylo v hajzlu ještě předtím," prohlásil Hirscher.

Na Hrách přitom vyhrál kombinaci i obří slalom a měl nakročeno k tomu, aby jako teprve čtvrtý závodník v historii získal na jedné olympiádě tři zlaté medaile ve sjezdovém lyžování. Místo toho však úřadující mistr světa a šestinásobný vítěz Světového poháru v polovině trati chyboval a jízdu nedokončil.

Nepomohla mu ani skutečnost, že trať pro slalom stavěl jeho trenér Michael Pircher. "Nebyl jsem schopný nabrat rychlost. Nedokázali jsme přijít na to, jak na tomhle sněhu projíždět branky čistě a plynule. Vůbec jsem nevěděl, co s tím," přiznal Hirscher.

Rakouský lyžař konstatoval, že vzhledem ke špatným výsledkům v tréninku ho vyřazení v prvním kole příliš nepřekvapilo. "Když dva dny víte, že se nic nezmění a jste bez šance, tak se s tím smíříte. Ale i tak jsem to zkusil a dal jsem do toho úplně všechno," prohlásil.

Hirscher neprožil na olympiádě zklamání ve slalomu poprvé. Ve Vancouveru v roce 2010 skončil až pátý a před čtyřmi lety v Soči dojel druhý. Dvě zlata z Pchjongčchangu však další neúspěch staví do trochu jiného světla. "Moje vítězství v kombinaci bylo neuvěřitelné a perfektní. Bylo to obrovské překvapení stejně jako to, že tady teď stojím jako vyřazený," řekl novinářům.

Hirscher také zdá se změnil názor, že Hry v Pchjongčchangu budou jeho poslední. "Musím mít zlato ze slalomu," prohlásil se smíchem. "Ne, dělám si legraci. Ale uvidíme za čtyři roky," přidal směrem k další olympiádě v roce 2022, která se uskuteční v Pekingu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články