Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Soupeřka Ledecké Schöffmannová si zlomila nohu, místo ní jede na OH mistryně světa

Rakouskou snowboardistku Sabine Schöffmannovou potkala velká smůla. V posledním závodě před olympijskými hrami si jedna z možných soupeřek Ester Ledecké v boji o cenné kovy zlomila lýtkovou kost na levé noze a zpřetrhala vazy v kotníku. V rakouském týmu pro OH ji nahradí úřadující mistryně světa v paralelním slalomu Daniela Ulbingová, které původně nominace těsně unikla.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK/PR/Sport Invest/ autor: Vlastimil Vacek

Pětadvacetiletá Schöffmannová vypadla v nedělním paralelním obřím slalomu Světového poháru v bulharském Bansku stejně jako Ledecká ve čtvrtfinále. Ve Světovém poháru, který vede česká reprezentantka, je rakouská snowboardistka pátá. Bývalá juniorská mistryně světa čeká, až jí splaskne otok, aby se mohla podrobit operaci.

"Pro Sabine je to velmi hořké, že se v posledním závodě před olympiádou takhle vážně zranila," poznamenal sportovní ředitel rakouského lyžařského svazu Christian Galler.

Místo jedné medailové kandidátky úřadující mistryně světa

Schöffmannová se nedávno blýskla druhým místem v Rogle a naznačila, že by v Pchjongčchangu mohla patřit mezi medailové kandidátky.

Místo ní bude o cenné kovy v Koreji usilovat Ulbingová. Devatenáctiletá Rakušanka loni na světovém šampionátu v Sierra Nevadě připravila Ledeckou o možnost získat double, když ji porazila ve finále slalomu. Česká závodnice pak ovládla obří slalom.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články