Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Samková: Svět se nezboří, pokud se mi obhajoba nepovede

Eva Samková už má za sebou v Pchjongčchangu slavnostní zahájení, na kterém nesla českou vlajku. Blíží se další důležitý bod jejího pobytu v dějišti Her – páteční pokus o obhajobu olympijského zlata. Česká vlajkonoška se očekáváním svazovat nechce. 

Eva Samková
zdroj: ČTK autor: Říhová Michaela

"Celý sport je vyhnaný do šíleného vesmíru – konec a začátek světa. Máme i jiné životy," připomíná Samková několik dní před startem svého olympijského závodu. Bude v něm obhajovat – zlato ze Soči jí tehdy naráz změnilo život. Sama připouští, že to byl před čtyřmi lety trochu skok do neznáma.

V Soči se najednou stala jednou z nejpopulárnějších českých sportovkyň. Tlak byl citelný. "Semlel mě možná ten první rok, protože jsem vynechala téměř celou sezonu. Jinak asi ne, spíš jsem si na to musela zvyknout. Člověku se změní život, ale když se snaží udržet si kolem sebe stejné prostředí, jaké měl předtím, tak to není nic zas tak hrozného," míní Samková.

"Naštěstí u mě žádné extrémně nepříjemné situace, skrytí fotografové a tak, neprobíhají a doufám, že ani nebudou. Jsem naštěstí málo zajímavá," směje se česká olympijská vítězka, která se očekáváním na další zlato svazovat nenechává. "Snažíme se k tomu přistupovat tak, že pokud se to povede, tak super. Pokud se to nepovede, tak se svět nezboří," líčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Evou Samkovou

Trať olympijského závodu ještě pořádně nezná. "Zatím jsem to ještě celé neviděla, protože máme zakázáno se před tréninkem dostávat na trať. Vyzkoušely jsme si to tu ale před dvěma lety a myslím si, že byl horší sníh – s jeho kvalitou jsem teď hodně spokojená. Pomohly tomu ty velké mrazy, je agresivní, ale měkký," chválí si prostředí v Pchjongčchangu.

"Start vypadá horší, než ve skutečnosti je. Technicky nejde o nic náročného. Stavitel tratě je skvělý, máme ho rádi. Stavěl nám i přípravný kemp v Argentině. Je moc šikovný a snaží se nám vyjít vstříc," oceňuje vlajkonoška české výpravy, která zároveň patří mezi její největší medailové naděje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články